Slovenského majstra vyzve ten izraelský. Savvidis chce v drese Slovana prelomiť smolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenského majstra vyzve ten izraelský. Savvidis chce v drese Slovana prelomiť smolu

Savvidis sa v zostave Slovana udomácnil okamžite.
Savvidis sa v zostave Slovana udomácnil okamžite.Profimedia
Tehelné pole sa pripravuje na ďalší veľký európsky zápas. Už v stredu večer o 20:30 vyzve slovenský majster Slovan Bratislava v úvodnom zápase 3. kola kvalifikácie Ligy majstrov Maccabi Haifa. Stredopoliar Kyriakos Savvidis (28) verí, že do tretice bude proti súperovi z Izraela úspešný.

"Belasí" sa naplno koncentrujú na stredu. Maccabi hral minulý rok v skupine Ligy majstrov, v ktorej sa stretol s Benficou, PSG a Juventusom. Práve nad turínskym celkom dosiahol veľmi cenné víťazstvo 2:0. 

"Nikdy sa pred zápasom nepozerám na to, kto by mal byť papierovo silnejší. Aj pred Zrinjski to bolo z môjho pohľadu 50:50, a tak je to vždy, bez ohľadu na súpera. Čelíme veľmi kvalitnému protivníkovi so silnými individualitami, no verím v naše mužstvo. Ak si udržíme koncentráciu a disciplínu, máme šancu," prezradil Savvidis.

Nová posila si pochvaľuje pomery v tíme.
Nová posila si pochvaľuje pomery v tíme.TASR

Pre letnú posilu bratislavského celku bude pohárový súboj špecifický. V minulosti totiž až dvakrát nastúpila proti Maccabi Tel Aviv. Bolo to v kvalifikácii Európskej ligy 2017/18 a kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy 2021/22. Ani v jednom prípade to nestačilo na postup.

"Verím, že by mohlo platiť povestné 'do tretice všetko dobré' a teraz by to mohlo dopadnúť lepšie. Spomínam si na zápasy s Tel Avivom. Tieto mužstvá majú technickú kvalitu, sú dobré na lopte a pri jej držaní. Na ich pôde sa veľmi ťažko hrá, aj z dôvodu horúceho počasia. Avšak teraz myslíme len na prvý súboj, ktorý chceme zvládnuť," nechal sa počuť rodák zo Solúna.

Savvidis a jeho čísla v úvode európskych pohárov.
Savvidis a jeho čísla v úvode európskych pohárov.Flashscore

Grék sa po prestupe z Trnavy rýchlo aklimatizoval v novom prostredí a patrí k dôležitým hráčom výberu trénera Vladimíra Weissa st. Aj napriek minulosti v drese rivala si získal fanúšikov na svoju stranu.

"Cítim sa tu veľmi dobre. Rodina je so mnou šťastná, ľudia sú príjemní, spoluhráči ma prijali fajn a každý sa mi snažil od prvého dňa pomôcť. Vždy poteší aj pozitívna spätná väzba od fanúšikov. Pre futbalistu to veľa znamená. Už sa teším na stredu a na atmosféru na štadióne," uzavrel v rozhovore pre klubový web.

Slovan Bratislava - Maccabi Haifa