Štvrťfinále Ligy majstrov po dvanástich rokoch. Inzaghi: Dôležitá bude hlava a srdce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrťfinále Ligy majstrov po dvanástich rokoch. Inzaghi: Dôležitá bude hlava a srdce

Simone Inzaghi očakáva od svojich hráčov na ihrisku srdce.
Simone Inzaghi očakáva od svojich hráčov na ihrisku srdce.Profimedia
Zverenci Simoneho Inzaghiho (47) majú pred sebou druhú portugalskú skúšku v rade. V osemfinále Ligy majstrov si poradili s Portom, teraz ich čaká líder tamojšej súťaže Benfica. Oba celky prežívajú odlišný ročník.

Dve odlišné súťaže

Porto preverilo "Nerazzurri" dostatočne. O ich postupe rozhodol jediný presný zásah, ktorý na domácom trávniku strelil v 86. minúte Romelu Lukaku. V odvete sa zrodila bezgólová remíza. 

"Benfica a Porto sú dva fantastické tímy. Momentálne dominujú v domácej súťaži. V zápase nastanú momenty, keď budeme musieť zvoliť defenzívnejší prístup. Je potrebné, vzhľadom na to, čo všetko sa udialo v ostatných dueloch, aby sme si zachovali chladnú hlavu a zabudli," zdôraznil Inzaghi.

Aktuálna tabuľka Serie A.
Aktuálna tabuľka Serie A.Flashscore

Milánčania aktuálne nevyhrali naprieč všetkými súťažmi už šesť súbojov. V Serii A sa prepadli na piatu priečku. "Ide o dve odlišné ligy. V oboch sa snažíme podať maximálny výkon. V domácej súťaži nezodpovedajú výsledky našej hre. Vieme, že sme zahodili niekoľko možností. Nie sme na mieste, ktoré si zaslúžime. Každopádne, máme pred sebou skvelú príležitosť. Musíme do nej vstúpiť s veľkým nadšením a nasadením. Víťazstvo nám môže pomôcť po psychickej stránke," nadviazal stopér Alessandro Bastoni.

Škriniar až v odvete

Už skôr talianske médiá informovali, že k dispozícii nebude slovenský reprezentant Milan Škriniar a ani Turek Hakan Çalhanoğlu"Obaja sú pre nás dôležití. Dúfam, že Hakan bude môcť hrať proti Monze. S Milanom rátame do odvety," priblížil hlavný lodivod.

Prehľad zápasu Benfica - Inter

Inter si štvrťfinále Ligy majstrov zahral naposledy v ročníku 2010/2011, kde v dvojzápase nestačil na Schalke. Odvtedy sa mu podarilo postúpiť zo skupiny iba dvakrát. Vlani stroskotal v osemfinále na Liverpoole.

"Vieme, že sa nachádzame v dôležitej fáze. Cesta, ktorá je za nami, bola dosť náročná. Chceme odohrať skvelý zápas. Nebude jednoduchý. Nastúpime proti silnému a kvalitnému súperovi. Na ihrisku bude dôležitá hlava a srdce. Je potrebné, aby sme spoločne trpeli, iba tak môžeme dosiahnuť vytúžený cieľ," prízvukoval na predzápasovej tlačovej konferencii Simone Inzaghi.

S Benficou v Európe po tretí raz 

Obaja sa doteraz stretli dvakrát. V roku 1965 Inter zdolal vo finále Benficu na svojom štadióne 1:0 a radoval sa z druhého európskeho primátu. Posledná bitka sa odohrala v rámci štvrtého kola Pohára UEFA v ročníku 2003/04. Prvý duel sa v Lisabone skončil bez gólov. V odvete Inter zvíťazil 4:3.

Čas výkopu.
Čas výkopu.Flashscore

"Dnešný futbal je o tímovom bránení a útočení. Benfica strelila množstvo gólov a disponuje kvalitnou defenzívou. Napriek tomu sa ich nebojíme. Rovnako, ako sme sa nebáli Barcelony či nedávno Porta. Pôjdeme do toho s veľkou vervou. Pokúsime sa hrať kompaktne, aby sme im vytvorili čo najviac problémov," uzavrel Bastoni.