Liga majstrov: Ancelotti zaspáva ťažko iba keď sa preje. Minuloročná porážka je zabudnutá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ťažko zaspím, len keď sa večer prejem. Minuloročná prehra je zabudnutá, vraví Ancelotti
Ancelotti počas tlačovej konferencie.
Ancelotti počas tlačovej konferencie.Profimedia
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) vyhlásil, že jeho mužstvo počas príprav na stredajšiu odvetu štvrťfinále na Etihad zabudlo na minuloročnú vysokú prehru v Lige majstrov na pôde Manchestru City. Sústredí sa na prítomnosť, v ktorej sa môže udiať čokoľvek.

Manchester City - Real Madrid (streda, 21:00)

V minulom ročníku Real v prvom semifinálovom zápase remizoval so City 1:1 a následne zverenci Pepa Guardiolu rozdrvili biely balet jednoznačne 4:0. V predchádzajúcom týždni sa celok z La Ligy s klubom z Premier League rozišli v prvom štvrťfinálovom strete v Madride nerozhodne 3:3.

"Myslím, že sme zabudli na to, čo sa stalo. Sústredíme sa len na stredu a myslíme na to, čo sa stalo pred týždňom," povedal Ancelotti novinárom. "Posledný zápas bol tesný, teraz sa môže stať čokoľvek. Veríme, že máme potrebnú kvalitu na to, aby sme spôsobili súperovi problémy."

Manchester vyhral posledné tri domáce vystúpenia proti Realu a stredajší bude, pravdepodobne, pre fanúšikov plný potešenia. Veď v ostatných piatich vzájomných zápasoch padlo spolu 23 gólov. "Duely proti City boli vždy veľkolepé. V stredu to nebude vyzerať inak," prezradil taliansky manažér.

Skúsený lodivod na lavičke Realu doplnil, že opakované súboje s aktuálnym obhajcom treble mu vrásky na čele nerobí. "Jediná vec, ktorá mi zabráni v pokoji zaspať, je, ak sa večer prejem," zažartoval na predzápasovej tlačovej konferencii Carlo Ancelotti

Nevyhol sa ani otázkam ohľadom nebezpečia v podobe Erlinga Haalanda. V Madride odohral 90 minút, ale vyšiel strelecky naprázdno. Gólovo sa naladil cez víkend v domácej súťaži, keď mieril presne do siete Lutonu. V Lige majstrov má na konte dokopy šesť zásahov. 

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

"Ak hovoríme o jednotlivcoch, Haaland je jedným z najnebezpečnejších hráčov, ktorých City má. V prvom zápase sa príliš neukázal, ale momentálne je to jeden z najlepších útočníkov na svete. Vždy vám z jeho strany hrozí nebezpečie," reagoval 64-ročný tréner. 

Ancelotti pochválil následne aj svojho stredopoliara z Anglicka Judea Bellinghama, ktorý má na konte štyri góly a štyri asistencie v doterajšom priebehu elitnej európskej klubovej súťaže.

"Pre budúcnosť Realu Madrid bude jedným z najdôležitejších hráčov. Niekedy zabúdame, že má len 20 rokov. Je to fantastický hráč," zdôraznil šéf lavičky.

Bellingham je pred odvetou optimistický.
Bellingham je pred odvetou optimistický.Profimedia

"Vyhrali treble. Ide o úžasné mužstvo. To je však dojem zvonku. Nechodím do stávkových kancelárií, netuším, kto je favorit. Ako tím sme naozaj dobrí. V šatni si veríme navzájom. Sebe a najmä svojim schopnostiam," nadviazal aktuálne druhý najlepší asistent milionárskej súťaže. 

Bellingham dodal, že pred odvetou, rovnako ako jeho manažér, žiadnu nervozitu nepociťuje. 

"Nervózny som skôr z tejto tlačovej konferencie. Presne pre takéto zápasy idete do Realu Madrid. Už sa neviem dočkať, keď vybehneme na trávnik a začneme hrať," uzavrel jeden z najtalentovanejších futbalistov súčasnosti.