Tuchel cestuje do Istanbulu len s 18 hráčmi, na maródku sa nemieni vyhovárať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tuchel cestuje do Istanbulu len s 18 hráčmi, na maródku sa nemieni vyhovárať
Thomas Tuchel bojuje s veľkou maródkou.
Thomas Tuchel bojuje s veľkou maródkou.Reuters
Bayern Mníchov bojuje s narastajúcim počtom zranených hráčov, pričom na utorňajší zápas Ligy majstrov na pôde Galatasarayu cestoval len s 18-členným kádrom. Podľa trénera Thomasa Tuchela (50) to však nič nemení na pláne vyhrať a udržať si prvé miesto v skupine A.

Bavorom momentálne chýba stredný obranca Dayot Upamecano, ako aj stredopoliari Raphael Guerreiro a Leon Goretzka. Na svojom návrate usilovne pracuje brankár Manuel Neuer. Goretzka, ktorý je dôležitou súčasťou tímu, sa v nedeľu podrobil operácii zlomenej ruky.

Jednou z mála pozitívnych správ pre Bayern je návrat marockého obrancu Noussaira Mazraouiho, ktorý sa zranil počas reprezentačnej prestávky.

"V uplynulých dňoch sme urýchlili rekonvalescenciu a možno trochu zariskovali. V pondelok sa teda naplno zapojil do tréningu a ak sa cez noc neobjaví žiadna reakcia, myslím si, že bude môcť hrať," povedal Tuchel na tlačovej konferencii.

Mazraoui pred niekoľkými dňami vyvolal rozruch svojimi príspevkami na sociálnych sieťach, ktoré sa týkali konfliktu medzi Izraelom a Hamasom. Klub napriek tomu upustil od akýchkoľvek disciplinárnych opatrení.

Natiahnutie rekordnej série

Bayern vedie skupinu so šiestimi bodmi, jeho utorkový súper Galatasaray je na druhom mieste so štyrmi. Nemecký veľkoklub sa snaží natiahnuť rekordnú sériu neporaziteľnosti, keď v skupinovej fáze Ligy majstrov neprehral už 36 zápasov, z toho 33 vyhral a tri remizoval.

Tabuľka skupiny A pred utorkovými zápasmi.
Tabuľka skupiny A pred utorkovými zápasmi.Flashscore

Kodani patrí s jedným bodom tretie miesto v skupine. Na poslednom mieste je prekvapujúco Manchester United, ktorý nedokázal bodovať v súbojoch proti Bayernu a Galatasarayu.

"Túto súťaž je potrebné brať krok za krokom. Cítime sa dostatočne silní na to, aby sme skupinu vyhrali, to je náš cieľ," uviedol sebavedomo Tuchel s tým, že postup zo skupiny by bol po prípadnom víťazstve veľmi blízko.

Galatasaray - Bayern (utorok, 18:45)