Mladí Žilinčania na prahu historického úspechu. Belák: Chceme pre Slovensko rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mladí Žilinčania na prahu historického úspechu. Belák: Chceme pre Slovensko rekord

Bude sa Žilina radovať aj po súboji s Kodaňou?
Bude sa Žilina radovať aj po súboji s Kodaňou?mskzilina.sk
Po troch týždňoch od poslednej eufórie z postupu cez Dortmund čaká žilinských mladíkov ďalšia výzva. V utorok podvečer privítajú pred vypredanými tribúnami pod Dubňom rovesníkov z Kodane. Zverenci Ivana Beláka (46) zabojujú o historické štvrťfinále mládežníckej Ligy majstrov.

Žlto-zelení si budú musieť opäť siahnuť na dno svojich síl. Do cesty sa im postaví minuloročný ligový vicemajster. V tej aktuálnej je tím do 19 rokov na treťom mieste. Po trinástich kolách nazbieral 29 bodov. Žilinskí mladíci sú na tom o niečo horšie. Vo svojej súťaži okupujú šiestu pozíciu s 21 bodmi. 

Kým futbalisti spod Dubňa museli o osemfinále bojovať v play-off, Dáni si ho zaistili priamo. V náročnej skupine obstáli v konkurencii Manchestru United, Galatasarayu a Bayernu Mníchov. Za kratší koniec ťahali iba v Mníchove (1:2) a s 13 bodmi ovládli skupinu A. 

"Myslím si, že skupinu zaslúžene vyhrali. Náš videoanalytik bol v kontakte s videoanalytikom Bayernu Mníchov a ten mu potvrdil, že zaslúžene skončili na čele. Videl som ich zápasy proti všetkým súperom, v každom z nich boli lepším tímom. Na každom poste majú komplexne kvalitných hráčov," upozorňuje pred stretnutím pre mskzilina.sk kormidelník Belák.

Žilinskí mladíci stihli odohrať aj dva prípravné duely.
Žilinskí mladíci stihli odohrať aj dva prípravné duely.Flashscore

Štyridsaťšesťročný tréner následne ešte viac podčiarkol silné stránky súpera. "Kvalitné mužstvo po organizačnej, defenzívnej aj ofenzívnej stránke. Prezentuje sa postupným útokom na veľa prihrávok, hrá vysoký pressing. Preferujú trochu odlišný spôsob ako Dortmund. Nemecký klub sa orientoval na rýchle útoky a spoliehal na kvalitu vrchných hráčov. Kodaň sa skôr pozerá na postupný útok, držanie lopty a organizáciu hry."

Belákovi zverenci rozhodli o osemfinálovej účasti tesne pred záverečným hvizdom. V Žiline spôsobil vlnu radosti Michal Pekelský zásahom v 89. minúte. Pred dvomi rokmi si žlto-zelení medzi šestnástimi najlepšími mládežníckymi výbermi zahrali tiež. Vtedy nestačili na Salzburg, ktorému podľahli po penaltovom rozstrele. V utorok by radi napísali históriu.

"Keď sme sa už dostali do tejto fázy súťaže, ako aj pred dvomi rokmi, chceme prejsť cez súpera. Chceme prekonať historický rekord slovenského futbalu v tejto súťaži," vyhlásil jasne Ivan Belák

Žilina U19 - Kodaň U19 (utorok, 16:30)