Union čaká v Madride krst ohňom: Nie sme zvedaví na štadión, chceme body, burcuje Gosens

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Union čaká v Madride krst ohňom: Nie sme zvedaví na štadión, chceme body, burcuje Gosens

Union chce na pôde Realu Madrid bodovať.
Union chce na pôde Realu Madrid bodovať.Profimedia
Len päť rokov delí Union Berlín od pôsobenia v druhej lige a v Lige majstrov. Nemecký tím píše jeden z najzaujímavejších futbalových príbehov. Vďaka štvrtému miestu z predošlej sezóny Bundesligy sa kvalifikoval prvýkrát v histórii do milionárskej súťaže, kde ho čaká "krst ohňom", keďže v stredu nastúpi proti Realu Madrid na slávnom štadióne Santiago Bernábeu.

O všetky úspechy posledných rokov sa výraznou mierou pričinil švajčiarsky tréner Urs Fischer. Mužstvo prebral ešte v nižšej lige a hneď ho dostal medzi nemeckú smotánku. Nielen, že zachránil najvyššiu súťaž, ale postupne sa s tímom zlepšoval. Vďaka siedmemu miestu si Union prvýkrát zahral skupinovú fázu, konkrétne Konferenčnej ligy. V minulom ročníku bol súčasťou Európskej ligy, kde sa dostal až do osemfinále a teraz si vyskúša najvyššiu možnú métu.

Berlínsky tím píše rozprávku a dúfa, že bude pokračovať. V skupine s Realom, Neapolom a Bragou sa od neho neočakáva postup. Aj vzhľadom na fakt, že pri žrebe bol až vo štvrtom koši. Čo je na papieri sa ale nemusí vždy potvrdiť na ihrisku: "Nejdeme si do Madridu pozrieť štadión. Nie sme ním ohúrení ani zaskočení. Ideme tam bojovať o body," jasne konštatuje Robin Gosens.

Real Madrid - Union Berlín

Ten prišiel do Unionu počas leta z Interu, s ktorým si tento rok zahral vo finále Ligy majstrov. To jasne svedčí o fakte, ako sa klub posunul a akých hráčov dokáže získať. Nie je náhoda, že po problémoch v Juventuse toto lano využil legendárny stopér Leonardo Bonucci, ktorého netreba nijako špeciálne predstavovať. Výraznými posilami sú takisto Kevin Volland či Brenden Aaronson, do tímu pribudli Alex Král, David Datro Fofana alebo Lucas Tousart.

Union sa vpredu doposiaľ spoliehal na duo Sheraldo Becker a Kevin Behrens podporované ďalšími hráčmi ako Aïssa Laïdouni, Robin Knoche, Josip Juranovič, Rani Khedira alebo kapitán Christopher Trimmel. Súčasťou tímu je takisto maďarský záložník András Schäfer, ktorý hrával aj za Dunajskú Stredu.

Aktuálna forma hrá v prospech favorita.
Aktuálna forma hrá v prospech favorita.Flashscore

Real Madrid tak nastúpi na začiatku boja o pätnástu "ušatú trofej" proti nováčikovi Ligy majstrov. Veľmi dobre ale vie, že ho nemôže podceniť, aby sa nestalo to, čo napríklad v sezóne 2021/22. Vtedy "Los Blancos" síce celú súťaž vyhrali, ale ešte predtým doma podľahli moldavskému Šerifu Tiraspoľ 1:2. Zvyšok cesty do finálového Paríža je už ale veľmi dobre známy.

Pôjde o prvý vzájomný zápas týchto dvoch klubov v histórii. Španielsky veľkoklub je v najlepších ligáh Európy jedným z trojice stopercentných tímov, pretože vyhral všetkých päť ligových stretnutí a má pätnásť bodov. Žiari Jude Bellingham, s piatimi gólmi najlepší strelec La Ligy. Toho hráči Unionu poznajú zo vzájomných súbojov s Dortmundom.

Berlínčania síce otvorili ročník dvomi výhrami, ale následne dva razy prehrali. Najskôr doma po červenej karte Vollanda podľahli Lipsku hladko 0:3 a v sobotu nestačili na Wolfsburg. Predtým však dva razy po sebe strelili po štyri góly, sú na ôsmom mieste. V stredu tieto štatistiky pôjdu bokom. Union nedaruje Realu Madrid nič zadarmo a bude dúfať v športový zázrak.