Real sa vyhrieva na čele tabuľky. V dueli so San Sebastiánom hviezdil García

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real sa vyhrieva na čele tabuľky. V dueli so San Sebastiánom hviezdil García
Fran García prežil vydarený večer.
Fran García prežil vydarený večer.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid zažívajú vydarený vstup do sezóny a aj po piatom zápase španielskej La Ligy sú stále stopercentní. V nedeľu zdolali doma Real Sociedad San Sebastián 2:1 a sú na čele tabuľky o dva body pred Barcelonou. Kľúčovou postavou duelu bol ľavý obranca Fran García (24), ktorý sa podieľal na oboch presných zásahoch svojho tímu.

Real sa tak dobre naladil na stredajší úvodný zápas nového ročníka Ligy majstrov, v ktorom sa stretne s nemeckým zástupcom Unionom Berlín. "Stále sme verili, že dokážeme vyhrať. Doma máme neuveriteľnú podporu, ktorá nám veľmi pomáha. Som rád, že som pomohol tímu, teraz však musíme myslieť na ďalší súboj, ktorý nás čaká už čoskoro," citovala futbalistu agentúra AFP. 

Mužstvo Carla Ancelottiho pritom nezačalo dobre a od 5. minúty prehrávalo. Brankár Kepa Arrizabalaga prvé zakončenie Andera Barrenetxeu ešte zneškodnil, ale na dorážku 21-ročného útočníka už nestačil. Hostia mohli o šesť minút neskôr viesť už o dva góly, keď Takefusa Kubo ukážkovou strelou spoza šestnástky zamieril presne k žrdi. Loptu však tečoval Mikel Oyarzabal, ktorý bol v ofsajde.

García bol najlepšie hodnoteným hráčom na trávniku podľa Flashscore.
García bol najlepšie hodnoteným hráčom na trávniku podľa Flashscore.Flashscore

Domáci vyrovnali krátko po prestávke, keď si Federico Valverde otvoril strelecký účet v novej sezóne. Real strhol víťazstvo na svoju stranu v 60. minúte - García odcentroval z ľavej strany, našiel voľného Joseluho a ten sa presadil hlavičkou. Tridsaťtriročný útočník mal veľkú šancu už aj v prvom polčase, ale trafil brvno.

"Dostali sme rýchly gól, no s pomocou našich fanúšikov sme to na Bernabeu otočili. V mužstve je dostatok kvality a opäť sme dokázali uspieť, aj keď sme prehrávali. Som šťastný, že môžem pomáhať gólmi, ktoré prinášajú tímu body," uviedol Joselu.

Prvýkrát v sezóne sa gólovo nepresadil Jude Bellingham, no "Biely balet" napriek tomu bodoval naplno. Ofenzívny stredopoliar však nebol ďaleko od svojho šiesteho presného zásahu. Brahim Díaz ho v 90. minúte našiel centrovanou loptu v šestnástke, ale hlavičku 20-ročného anglického reprezentanta zneškodnil pravou rukou brankár Alex Remiro. Bellingham napriek tomu vedie s piatimi gólmi tabuľku strelcov La Ligy.