Real Madrid znova vyhral, stále ostáva stopercentný. Bellingham prerušil svoju sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid znova vyhral, stále ostáva stopercentný. Bellingham prerušil svoju sériu
Aktualizované
Real sa teší z piatej výhry v piatom stretnutí La Ligy.
Real sa teší z piatej výhry v piatom stretnutí La Ligy.Profimedia
Futbalisti Getafe vyhrali v zápase 5. kola španielskej La Ligy proti Osasune tesne 3:2. Villarreal doma porazil hráčov Almeríe. Real Madrid vyhral aj piaty duel a ostáva s 15 bodmi na čele tabuľky.

Getafe - Osasuna 3:2

Najväčšiu pozornosť priťahoval Mason Greenwood, ktorý síce začal na lavičke náhradníkov, ale vôbec prvýkrát od 22. januára 2022 sa dostal na zápasovú súpisku. Pre veľmi dobre známe okolnosti počas pôsobenia v Manchestri United na ihrisko nevkročil rok a osem mesiacov. Vo februári tohto roka ho zbavili obvinení z napadnutia a pokusu o znásilnenie. Zmenila to nedeľná 77. minúta, kedy nahradil Latasu a okúsil atmosféru súťažného stretnutia, zároveň debutoval za Getafe.

Greenwood je späť na hracej ploche.
Greenwood je späť na hracej ploche.Profimedia

V tom čase už bol stav 2:2, keďže skóre otvoril domáci obranca Mitrovič svojim iba druhým gólom za madridský tím, pričom jeho súčasťou je už tretím rokom. Mladý Muňoz vyrovnal, čím sa postaral o svoj premiérový zásah v áčku Osasuny, potreboval na to trinásť stretnutí. Premiéry pokračovali ďalej. Carmona predtým v drese Getafe neskóroval a Budimir sa naposledy trafil ešte v minulej sezóne.

O troch bodoch pre domáce mužstvo rozhodol v záverečných minút záložník Nemanja Maksimovič. Na gól čakal od januára 2022. Dve asistencie zaznamenal skúsený obranca Suaréz. Počas celého predošlého ročníka mal na konte jednu jedinú.

Villarreal - Almería 2:1

Slovenský záložník Martin Šviderský svojmu tímu stále nie je k dispozícii, pretože od apríla laboruje so zraneným kolenom. Skóre stretnutia otvoril hosťujúci obranca Akieme, bol to jeho druhý gól v sezóne. Trafil sa aj pred reprezentačnou prestávkou proti Celte. Za predošlé tri sezóny v Almeríi pritom skóroval iba v štyroch prípadoch.

Villarreal ale otočil skóre a vyhral len druhý raz. Vyrovnal Moreno, rozhodol Sorloth. Nór skóroval už v treťom stretnutí po sebe. Zvyšné tri stretnutia "žltá ponorka" prehrala. Ešte horšie je na tom Almería, ktorá v piatich dueloch nevyhrala, raz remizovala a v štyroch prípadoch prehrala. 

Hostia majú s jedenástimi zásahmi najhoršiu defenzívu La Ligy. Villarreal spoločne s Betisom druhú najhoršiu (10). Víťazný vstup na lavičku domácich zaznamenal nový kouč Pacheta.

Sevilla - Las Palmas 1:0

Hlavnou témou stretnutia bol návrat Sergia Ramosa do Sevilly, ktorý tento materský klub opustil v auguste 2005 a po pôsobení v Real Madrid, s ktorým sa stal legendou futbalu, ako aj krátkej anabázy v PSG, prijal ponuku na návrat. Odmietol lukratívne ponuky zo Saudskej Arábie za plat 20 miliónov eur ročne a rozhodol sa pre andalúzsky tím, pričom ten mu platí "len" jeden milión za sezónu.

Sergio Ramos sa vrátil do Sevilly.
Sergio Ramos sa vrátil do Sevilly.Profimedia

Zdá sa, že aj jeho prítomnosť v zadných radoch pomohla, nakoľko Sevilla prvýkrát v tomto ročníku udržala čisté konto. Vďaka gólu Lukebakia vyhrala a získala prvé body, ktoré ju z poslednej priečky posunuli na sedemnáste miesto. Las Palmas má ako nováčik z Kanárskych ostrovov dva body a je predposledný. Komplikácie sa mu vyskytli už aj cestou na zápas. Viac v článku.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Real Madrid - Real Sociedad 2:1

Hostia sa dostali prekvapivo do vedenia už v piatej minúte, kedy Barrenetxea strelil tretí gól počas aktuálneho ročníka a vyrovnal svoj zápis z minulej sezóny. Mladý 21-ročný futbalista má nábeh na životnú sezónu. Prvý polčas prinášal veľké množstvo šancí na jednej aj druhej strane, ale na ďalší gól sa čakalo do 46. minúty.

Valverde dostal loptu proti nohe a od žrde ju poslal do brány. Za Real sa pritom v súťažnom stretnutí presadil naposledy vo februári. Výsledok otočil skúsený Joselu, bol to jeho druhý gól za Real a ak počítame aj národný tím Španielska, tak tretí za uplynulé štyri zápolenia. Pri oboch zásahoch si pripísal asistencie ľavý obranca García, boli jeho prvé po letnom príchode z Raya.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid proti Realu Sociedad v minulej sezóne nevyhral, pretože prehral a remizoval, takže teraz si to tromi bodmi "vykompenzoval". To zároveň znamená, že zverenci trénera Ancelottiho sú jedným z troch stopercentných tímov v Európe (Manchester City, Inter) a s pätnástmi bodmi za päť výhier na čele tabuľky La Ligy.

Prvýkrát v tejto sezóne za Real neskóroval Bellingham. Napriek tomu ostáva s piatimi gólmi lídrom tabuľky strelcov.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore