Herný prejav Barcelony opäť škrípal. Prestrelku s Villarrealom rozhodol Lewandowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Herný prejav Barcelony opäť škrípal. Prestrelku s Villarrealom rozhodol Lewandowski

Lewandowski rozhodol o triumfe Barcelony.
Lewandowski rozhodol o triumfe Barcelony.Profimedia
Villarreal prehral v treťom kole La Ligy na domácom trávniku s Barcelonou. V zápase padlo celkovo sedem gólov.

Villarreal - Barcelona 3:4

Začiatok novej sezóny v podaní Barcelony nemožno označiť inak ako veľmi rozpačitý. Najprv "Blaugranas" stratili body po bezgólovej remíze na pôde Getafe a k rovnakému výsledku smerovalo aj domáce trápenie proti Cádizu. Až v 82. minúte Pedri napokon zachránil tri body pre úradujúcich majstrov. Tentoraz však Barcelona nastúpila proti Villarrealu, ktorý pred vlastnými fanúšikmi neporazil katalánskeho giganta od roku 2007.

"Žltá ponorka" vstúpila do zápasu aktívne a v úvodných 10 minútach bola dvakrát blízko ku gólu. Baenov pokus však išiel vedľa a Marc-André ter Stegen sa vyznamenal proti zakončeniu Alexandra Sörlotha. Na druhej strane Barcelona udrela hneď z prvej veľkej príležitosti, keď Gavi využil voľný priestor vo vápne a hlavičkou na zadnú žrď poslal hostí do vedenia. 

V 15. minúte už bola strata Villarrealu dvojnásobná po tom, čo domáca obrana nedosiahla na de Jonga, ktorého strelu k žrdi pustil za chrbát Filip Jörgensen. V 25. minúte sa po rýchlom brejku takmer dostal k zníženiu Alfonso Pedraza, ale ter Stegen jeho prízemný projektil vyrazil na roh. Nemecký brankár však už inkasoval, keď Juan Foyth hlavičkou k žrdi znížil. V 40. minúte bolo vyrovnané, keď peknú kombináciu Villarrealu zakončil do prázdnej brány Sörloth.

Skóre sa opäť menilo v 50. minúte, keď Baena z rýchleho protiútoku strelou k žrdi zavŕšil obrat. Po hodine hry vystrelil spoza šestnástky Lewandowski, ale Jorgensen si so strelou poradil. "Blaugranas" sa tlačili za vyrovnaním, ktorého sa dočkali v 68. minúte, keď skóroval Torres. Gólový koncert sa stále nekončil a už o tri minúty neskôr išla Barcelona do vedenia - Lewandowski po Yamalovej strele trafil do odkrytej brány. Katalánci naďalej hrozili, ale viac gólov už nepadlo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Villarreal tak neukončil 16-ročné čakanie na domáce víťazstvo proti Barcelone a nezískal ani bod. Majstri najbližšie pocestujú do Pamplony, kde 3. septembra nastúpia proti Osasune. O dva dni skôr zavíta "žltá ponorka" na štadión klubu s rovnakou prezývkou - Cádizu.