Barcelonu s najmladším hráčom v storočí vykúpil v závere Pedri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelonu s najmladším hráčom v storočí vykúpil v závere Pedri

Lamine Yamal sa zapísal do histórie. Nikto iný nenastúpil v La Lige v 21. storočí v mladšom veku než on.
Lamine Yamal sa zapísal do histórie. Nikto iný nenastúpil v La Lige v 21. storočí v mladšom veku než on.Profimedia
Dlhých 172 minút čakali futbalisti Barcelony na pocit streleného gólu. Zo streleckého trápenia ich vykúpil proti Cádizu víťazným zásahom Pedri (20). Pozornosť však pútal Lamine Yamal, ktorý sa vo veku 16 rokov a 38 dní stal najmladším hráčom prebiehajúceho storočia v rámci La Ligy v základnej zostave.

FC Barcelona - Cádiz 2:0 

Po úvodnej remíze z pôde Getafe sa chceli zverenci Xaviho Hernándeza, ktorý na lavičke pre trest chýbal, revanšovať pred vlastnými fanúšikmi. Zastúpil ho jeho brat Óscar. Keďže Camp Nou renovujú, ročník odohrá Barca na Olympijskom štadióne Montjuic. Od úvodných minút dostal príležitosť Lamine Yamal. V šestnástich rokoch nahradil vykartovaného Raphinhu. Prekonal predchádzajúci rekord, ktorý držal Fabrice Olinga od septembra 2012.

A mladík na trávniku vôbec nepôsobil bojazlivo, práve naopak. Patril k najaktívnejším. Ťahal množstvo útokov a pre defenzívu hostí bol neustálou hrozbou. V 29. minúte jeho krížnu strelu zvnútra boxu zneškodnil Ledesma. V 35. minúte sa po chybe Baldého v stredovom kruhu dostal do samostatného nájazdu Marti, lenže ter Stegen včas vybehol a zneškodnil stopercentnú gólovú príležitosť. Keď nebudeme počítať vlastné góly, tak nemecká "stena" zachránila 35 z 38 striel, ktorým čelil na domácom trávniku od minulej sezóny. Inkasoval tri presné zásahy. 

Heat mapa v podaní Lamala Yamineho
Heat mapa v podaní Lamala YaminehoOpta by Stats Perform

Po zmene strán pokračovala v aktivite Barcelona, ale bol to Cádiz, ktorý hrozil. V 52. minúte zdvihol varovný prst Alcaraz, keď na zadnej žrdi trestuhodne míňal v sľubnej palebnej pozícii. Krátko po hodine hry nezužitkoval možnosť Ramos. Individuálne sa predral pred bránu, ale krížne mieril vedľa. 

S pribúdajúcimi minútami tlak domácich silnel. Realizačný tím poslal do hry čerstvých hráčov, ktorí zvyšovali obrátky. Desať minút pred koncom riadnej hracej doby napriahol zľava Ez Abde, ale Ledesma jeho umiestnený pokus k pravej žrdi výborne vytlačil. O tri minúty na to sa už ale "Blaugranas“ dočkali. Strelecké trápenie zlomil po narážačke so Sergi Robertom v sklze pred Ledesmom Pedri. Nielen, že zariadil tri body, ale Katalánci sa radovali po 172 minútach. Pod trénerom Xavim strelil desiaty gól a z toho siedmy za stavu 0:0. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluOpta by Stats Perform

V samom závere, vo štvrtej nadstavenej minúte, poslal ter Stegen dlhý nákop na polovicu súpera, ktorý šikovne hlavou predĺžil Lewandowski na nabiehajúceho Ferrana Torresa, ktorý zoči-voči Ledesmovi neváhal a uzavrel konečný rezultát - 2:0.

Girona - Getafe 3:0 

Dvomi gólmi sa v drese domácich blysol Cristian Stuani. Zaujímavosťou je, že to bol jeho 51. presný zásah za Gironu. V percentualnom ukazovateli je to 34 % všetkých gólov, ktoré mužstvo strelilo v La Lige (149).

Betis - Atlético Madrid 0:0

Že nehral niekoľko mesiacov futbal? Pre Isca žiadny problém. V úvodnom dejstve zaznamenal 100 % úspešnosť prihrávok. Svojim spoluhráčom adresoval 50. Síce sa súboj skončil bez gólov, ale Betis sa postaral o jeden rekord. Od ročníka 03/04 nevystrelil viackrát ako v nedeľu večer (14) bez toho, aby ohrozil brankára. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore