Víťazná premiéra Barcelony v azyle. Xavi: Verím, že ľudia si tu zvyknú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazná premiéra Barcelony v azyle. Xavi: Verím, že ľudia si tu zvyknú

 Barcelona zvládla prvý duel gólmi v závere.
Barcelona zvládla prvý duel gólmi v závere.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona zvládli svoj prvý duel v dočasnom azyle, hoci úlohu jasného favorita v ligovom dueli s Cádizom potvrdili dvoma gólmi až v záverečnej desaťminútovke. Pedri (20) a Ferran Torres (23) zariadili triumf 2:0 na Olympijskom štadióne, kde bude obhajca titulu hrať domáce stretnutia počas rekonštrukcie svojej domovskej arény Camp Nou.

Kouč domácich Xavi, ktorý nemohol viesť svoj tím z lavičky po minulotýždňovom vylúčení na ihrisku Getafe, v pozápasovom rozhovore priznal: "Nebolo to jednoduché, mali sme skórovať oveľa skôr. Trochu nám to trvalo." V prvom kole Barcelona po červenej karte Raphinhu iba remizovala 0:0 a proti Cádizu si teda pripísala prvý trojbodový zápis v novom ligovom ročníku.

Namiesto suspendovaného Brazílčana dostal v základnej zostave prvýkrát príležitosť iba 16-ročný Lamine Yamal, ale jeho tím sa napriek hernej prevahe dlho nevedel presadiť cez kompaktnú obranu súpera. Až v 82. minúte vygumoval bezgólové skóre Pedri, ktorý po parádnej prihrávke Ilkaya Gündogana usmernil v sklze loptu ľavačkou do siete. Víťazstvo potom v nadstavenom čase poistil striedajúci Torres.

Štatistiky duelu
Štatistiky dueluFlashscore

"Som celkom spokojný s prácou i pozičnou hrou tímu a myslím si, že je to pre nás úplne zaslúžené víťazstvo," zhodnotil barcelonský tréner a za prihrávku v rozhodujúcom momente zápasu pochválil Gündogana, letnú posilu z Manchestru City: "Dokáže vykúzliť finálnu loptu a práve preto sme ho podpísali."

Robert Lewandowski síce opäť strelecky mlčal, jeden zásah mu zmaril ofsajd a pripísal si asistenciu pri druhom zásahu, no lodivod je presvedčený, že jeho chvíle prídu: "Bude dávať góly, potrebuje iba viac trpezlivosti. V druhom polčase pracoval pre tím veľmi dobre a pripravil druhý gól pre Ferrana."

Na Olympijskom štadióne bolo takmer 40 000 divákov, približne 10-tisíc miest však zostalo voľných. Xavimu sa napriek tomu atmosféra pozdávala. "Verím, že ľudia si tu zvyknú. Je pozitívne, že prišlo toľko fanúšikov a som presvedčený, že aj v ďalších dueloch budeme cítiť ich podporu." Barcelona by sa na zrekonštruovaný Camp Nou chcela vrátiť na konci roka 2024.