Pohľad, ktorý bolí. Demolácia ikonického Camp Nou láka domácich fanúšikov i turistov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pohľad, ktorý bolí. Demolácia ikonického Camp Nou láka domácich fanúšikov i turistov

Camp Nou zmenil svoju tvár.
Camp Nou zmenil svoju tvár.FC Barcelona
Rekonštrukcia legendárneho štadióna Camp Nou pokračuje rýchlo a podľa plánu. Demolácia rôznych častí domova barcelonského futbalu však priťahuje pozornosť miestnych obyvateľov aj cudzincov. Mnohí priznávajú, že ich bolí srdce.
Práce na Camp Nou, štadióne FC Barcelona
FC Barcelona

"Je veľmi ťažké sa na to pozerať," hovorí dlhoročný fanúšik "Blaugranas" Raül Raposo. Žije neďaleko Camp Nou a každý deň chodí okolo miesta, kde buldozéry a žeriavy pracujú na demolácii starnúceho, ale populárneho futbalového kolosea.

Po dokončení rekonštrukcie to bude určite pekné technické dielo, ktoré katalánskemu klubu poskytne nové možnosti. Postupné búranie tribún však fanúšikov Barcelony bolí. Obraz Camp Nou, ktorý bol známy po mnoho desaťročí, je už minulosťou.

"Už nikdy to nebude také ako predtým. Modernejší áno, aj pohodlnejší, ale už to nebude to isté," dodal Raposo.

Obrázok vonkajšej fasády Camp Nou vo výstavbe.
Obrázok vonkajšej fasády Camp Nou vo výstavbe.FC Barcelona

Niečo však má predsa len zostať nedotknuté. Architekti Francesco Mitjans, José Soteras a Lorenzo García Barbón si dali záležať na tom, aby vonkajší pohľad na budúcu arénu zostal taký, akoby sa nič neprestavovalo. V súčasnosti sa búra tretie poschodie tribún, po ktorom príde na rad vnútorná štruktúra.

Ak pôjdu práce podľa plánu, teoreticky by sa nový barcelonský štadión mohol čiastočne otvoriť v novembri 2024. Dovtedy bude mužstvo hrať na Olympijskom štadióne na vrchu Montjuic.

Práce na Camp Nou
Práce na Camp NouFC Barcelona