Vavro na Old Trafforde takmer bodoval, Maguire zachránil United. Real vylepšil ďalší rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vavro na Old Trafforde takmer bodoval, Maguire zachránil United. Real vylepšil ďalší rekord
Aktualizované
Real Madrid vyhral aj tretí zápas a je na čele skupiny C.
Real Madrid vyhral aj tretí zápas a je na čele skupiny C.TASR
Futbalisti Bayernu Mníchov vyhrali v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde Galatasarayu a potvrdili prvé miesto v skupine A. Tešil sa aj Inter, ktorý zdolal rakúsky Salzburg. Real Madrid uspel aj v Brage a na čele tabuľky skupiny C má deväť bodov. Na pôde Manchestru United takmer prekvapila Kodaň, ale v zostave aj s Denisom Vavrom (27) prehrala tesne 0:1. Neapol porazil Union Berlín.

SKUPINA A

Galatasaray - Bayern Mníchov 1:3

Bayern cestoval do Istanbulu iba s osemnástimi hráčmi, pretože ho trápila maródka. Napriek tomu sa dostal do vedenia už na začiatku, keď sa presadil Coman. Galatasaray bol aktívnejším tímom a favorita prestrieľal. Turecký celok si vypracoval množstvo šancí, ujala sa iba jediná a to úspešná penalta v podaní Maura Icardiho. Argentínsky kanonier strelil už svoj šestnásty súťažný gól tejto sezóny. S desiatimi je na čele tabuľky kanonierov domácej súťaže.

Zabral však aj ofenzívny líder nemeckého majstra. Harry Kane v 73. minúte rozhodol o tom, že Bayern ostane po treťom kole skupinovej fázy Ligy majstrov na prvom mieste skupiny s plným počtom deviatich bodov. Angličan sa presadil v "milionárskej súťaži" za súčasného zamestnávateľa druhý raz, celkovo 23-krát. K tomu pridal asistenciu na poisťujúci zásah mladého Musialu. Práve on prihrával na gól Kanea.

Bavori vyhrali šestnásty skupinový súboj LM po sebe. Neprehrali už 37-krát po sebe, pričom len tri razy remizovali. Galatasary nenadviazal na prekvapivý úspech zo štadióna Manchestru United. Nemeckého súpera neporazil v európskych súťažiach už skoro 25 rokov. Turecký tím prehral vôbec prvýkrát v sezóne, doposiaľ nenašiel žiadneho premožiteľa v žiadnej súťaži.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Manchester United - FC Kodaň 1:0

Manchester United si pred utorňajším zápasom Ligy majstrov s Kodaňou uctil pamiatku Bobbyho Charltona. Bývalý anglický reprezentant a legendárny hráč United zomrel v sobotu v kruhu rodiny vo veku 86 rokov. Tréner tímu Erik ten Hag odniesol pred výkopom do stredového kruhu veniec, nasledovala minúta ticha. Súčasťou tohto smútočného obradu bol Charltonov niekdajší spoluhráč Alex Stepney a tréner mládežníckeho tímu Dan Gore.

Hráčov čakal náročný zápas proti dánskemu majstrovi, v ktorom museli bodovať naplno, aby si zachovali reálnu šancu na postup do vyraďovacej fázy. "Red Devils" totiž prehrali predošlé dve vystúpenia, ale tentoraz nepripustili prekvapenie. Zachránil ich v 72. minúte Harry Maguire. Angličan skóroval do správnej brány prvýkrát od februára 2022. Slovenský obranca hostí Denis Vavro odohral za Kodaň celé stretnutie. Vyrovnať mohol Jordan Larsson, ale v siedmej minúte nadstavenia zahodil pokutový kop.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SKUPINA B

Racing Lens - PSV Eindhoven 1:1

Sevilla - Arsenal 1:2

Brazílčan Gabriel Martinelli otvoril skóre, čo znamená, že sa presadil vo svojom debute v Lige majstrov, čím len vylepšil skvelú štatistiku, nakoľko gól strelil vo svojich prvých zápasoch takisto v Premier League, Európskej lige a aj Ligovom pohári. Asistoval mu Gabriel Jesus, ktorý po zmene strán sám zvyšoval na 2:0 z pohľadu favorita. Presadil sa aj v treťom stretnutí za "Gunners" v milionárskej súťaži, čo predtým pri úvodných troch štartoch za klub dokázal iba Marouane Chamakh.

Svojim druhým gólom v druhom zápase Ligy majstrov po sebe znižoval obranca Gudelj. Arsenal vyhral iba štvrtý z osemnástich súťažných zápasov na pôde španielskych súperov. Sergio Ramos nastúpil na svoj jubilejný 140. zápas v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe, všetky začal ako člen základnej zostavy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SKUPINA C

Sporting Braga - Real Madrid 1:2

Real Madrid vyhral aj tretí zápas a s plným počtom deviatich bodov je na čele tabuľky svojej skupiny. Do vedenia ho poslal Rodrygo, ktorý sa presadil iba druhý raz v sezóne a premiérovo od 12. augusta. Brazílčan každopádne 16. gólom v LM vyrovnal klubové legendy ako Guti, Beckham či Roberto Carlos. V opačnej situácii je Jude Bellingham, pretože zaznamenal už svoj jedenásty gól za "biely balet", tretí v treťom stretnutí Ligy majstrov.

To pred ním dokázal iba Karembeu. Pri oboch zásahoch asistoval Vinícius Júnior. Real sa s Bragou stretol prvýkrát v histórii. Portugalský tím sa stal 108. tímom, ktorý najúspešnejší celok v tejto najprestížnejšej futbalovej súťaži dokázal poraziť a tým ešte zlepšil svoj doterajší rekord (107). Braga skórovala aspoň raz v každom jednom zápase prebiehajúceho ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Union Berlín - SSC Neapol 0:1

Slovenský stredopoliar domácich Stanislav Lobotka odohral za Neapol celý zápas. Union proti Neapolu síce v 24. minúte dopravil loptu do siete, no gól Robina Gosensa neplatil pre ofsajd. V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu a po dravom prieniku Kviču Kvaraccheliu zblízka rozvlnil sieť Raspadori. "Partenopei" sú so šiestimi bodmi v tabuľke druhí za stopercentným Realom Madrid.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SKUPINA D

Inter Miláno - Salzburg 2:1

Čilský útočník Alexis Sánchez strelil svoj prvý gól v tejto sezóne po návrate z hosťovania v Marseille a poslal Inter do vedenia, ale hostia dokázali odpovedať zásluhou mladého izraelského stredopoliara Oscara Gloucha. Rozhodol ale iný stredový hráč - Hakan Calhanoglu a to z penalty. Zaujímavé je, že Turek má momentálne rovnakú gólovú bilanciu ako počas celej minulej sezóny a síce tri zásahy v lige a jeden na úrovni Ligy majstrov. Milánsky tím je so siedmimi bodmi na prvom mieste, Salzburg sa momentálne nachádza na tretej priečke skupiny. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Benfica - Real Sociedad 0:1

Jediný gól zápasu strelil Brais Méndez, ktorý sa presadil v treťom z ostatných štyroch duelov a zároveň skóroval v každom z doterajších troch vystúpení Realu Sociedad v Lige majstrov. Celkovo má na konte vo všetkých súťažiach päť presných zásahov a štyri asistencie.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore