Vážny problém pre Slovan, Weiss neodletel na odvetu do Izraela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vážny problém pre Slovan, Weiss neodletel na odvetu do Izraela

Slovan nemôže v odvete počítať so službami svojho najkreatívnejšieho hráča.
Slovan nemôže v odvete počítať so službami svojho najkreatívnejšieho hráča.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava nebudú môcť v odvete 3. predkola Ligy majstrov na pôde izraelského tímu Maccabi Haifa počítať so svojim kapitánom Vladimírom Weissom ml. (33).

Ten pre problémy s lýtkom nebude môcť nastúpiť a s tímom ani v nedeľu neodletel. Weiss naposledy hral v ligovom zápase 2. kola proti Banskej Bystrici, keď si zdravotné problémy privodil.

"Odhadovali sme, že Vladovo zranenie, ktoré si privodil doma s Banskou Bystricou, nebude mať až také dlhé trvanie. Pokúšal sa trénovať s tímom, predvčerom i včera to vyzeralo dobre, ale dnes na poslednom tréningu pociťoval diskomfort z nakopnutého lýtka, navyše mal problémy s achilovkou. Tréning nedokončil, takže s nami neodletel," prezradil asistent hlavného trénera Boris Kitka.

Skúsený krídelník nezasiahol ani do úvodného stretnutia 3. predkola, pretože predtým inkasoval tri žlté karty a musel si odpykať trest. Rovnako chýbal v sobotu na pôde Skalice. Ušiel mu i úvodný duel 2. predkola so Zrinjski, v odvete hral 76 minút. Na začiatku prebiehajúcej sezóny sa trikrát trafil v dvoch vystúpeniach proti Swiftu.

Predošlé zápasy Slovana.
Predošlé zápasy Slovana.Flashscore

Na Slovensku ostal aj Jaromír Zmrhal, ktorý bol tvrdo nakopnutý v súboji s protihráčom v závere sobotňajšieho duelu v Skalici.

Slovan domáce stretnutie s Maccabi prehral 1:2 a v Izraeli sa pokúsi o prekvapenie. Ak by vypadol, bude ho čakať dvojzápas play-off Európskej ligy. V prípade postupu narazí v play-off Ligy majstrov na Young Boys Bern.

Zverenci Vladimíra Weissa st. v nedeľu dopoludnia ešte trénovali v Bratislave. Výprava popoludní absolvovala bezproblémový približne 3,5-hodinový let špeciálom z hlavného mesta Slovenska do Tel Avivu. Odtiaľ nasledoval presun do Haify. Belasá výprava bude mať vďaka nedeľňajšiemu príletu viac času na aklimatizáciu.

"Haifa je doma veľmi silná, minulý rok hrala v skupine Ligy majstrov, takže je jasné, prečo bude utorňajší zápas náročný. Vypadnutím Vlada nám odpadla kreatívna zložka, ktorú sme na tento duel mali, no musíme sa s tým vyrovnať. Priznávam, narušilo nám to trochu plány, no ako trénerský štáb si musíme sadnúť a nájsť najvhodnejšiu alternatívu, ktorá by bola pre mužstvo prospešná," uvedomuje si Kitka.

Výkop utorkového stretnutia bude o 19:00.
Výkop utorkového stretnutia bude o 19:00.Flashscore