Zbúral Škriniara a strelil gól. Burn po výhre nad PSG: Čakám, kým nás niekto zobudí zo sna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zbúral Škriniara a strelil gól. Burn po výhre nad PSG: Čakám, kým nás niekto zobudí zo sna

Burn z Newcastlu prežil najväčší moment kariéry.
Burn z Newcastlu prežil najväčší moment kariéry.Profimedia
Obranca Newcastlu United Dan Burn (31) strelil pri výhre svojho mužstva nad Parížom Saint-Germain svoj prvý gól v Lige majstrov. Po zápase prirovnával svoje pocity k snívaniu.

Newcastle - PSG 4:1

Po otváracom zásahu Almiróna zvýšil náskok "The Magpies" v 39. minúte práve Burn, ktorý sa dokázal presadiť vo vzdušnom súboji cez slovenského obrancu Milana Škriniara. Domáci predviedli na európskej scéne parádny výkon, porazili PSG a so štyrmi bodmi sa dostali na prvé miesto skupiny F.

"Ešte som si to neuvedomil. Fulham ma prepustil, keď som mal 25 rokov. Na to, že som sa mohol vrátiť a hrať futbal v Lige majstrov, som veľmi hrdý," vravel šťastný strelec druhého gólu a dodal: "Je to ako sen. Čakám, kým nás niekto zobudí. Čakám, kedy táto bublina praskne."

Newcastle oslavuje strelenie gólu
Newcastle oslavuje strelenie góluReuters

Stredopoliar Longstaff bol hrdý na to, že on a Burn - dvaja hráči, ktorí prešli akadémiou Newcastlu - sa dostali na streleckú listinu duelu Ligy majstrov: "Myslím si, že sme vedeli, že to bude výnimočné vďaka atmosfére, ale pre mňa a 'Burnyho' skórovať v takúto noc, ako bola tá dnešná, je neskutočné."

Manažér Eddie Howe chválil po prvom domácom zápase Ligy majstrov od roku 2003 svojich zverencov: "Myslím si, že kolektívne boli náš duch a energia vynikajúce. Vytvorili sme si pozitívne momenty, ktoré sme mali v prvom polčase z agresívneho pressingu a všetkého, čo je našou charakteristickou črtou, keď hráme dobre. V druhom polčase sme museli hlboko zaloviť a snažiť sa prekročiť našu hranicu."

Newcastle sa najbližšie stretne s West Hamom v Premier League v nedeľu. Parížania potvrdili nie úplne ukážkovú formu. V Anglicku totiž prehrali po bezgólovej remíze s Clermontom. V Ligue 1 zavítajú 8. októbra na ihrisko Rennes.

Tabuľka skupiny F
Tabuľka skupiny FFlashscore