Zradiť a prebehnúť do Interu? Mourinho mi volal a ja som odmietol, hovorí Jankulovski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zradiť a prebehnúť do Interu? Mourinho mi volal a ja som odmietol, hovorí Jankulovski

Marek Jankulovski bol ďalším hosťom rozhovoru Head to Head Flashscore Správ.
Marek Jankulovski bol ďalším hosťom rozhovoru Head to Head Flashscore Správ.Flashscore
Ďalším hosťom v interview Head to Head bol bývalý futbalový reprezentant Marek Jankulovski (46). V rozhovore pre českú verziu Flashscore Správ hovoril o svojom pamätnom triumfe v Lige majstrov v roku 2007, zisku ocenenia Futbalista roka, bitkách s Interom Miláno či vlastnej zbierke vín a tenisiek.

Marek Jankulovski sa počas bohatej kariéry preslávil najmä v Taliansku, kde pôsobil v Neapole, Udinese a AC Miláno. Bol tiež členom najúspešnejšej generácie národného tímu v histórii Česka, ktorý hral na Eure a majstrovstvách sveta, a teraz sa pripravuje na novú životnú úlohu - vo veku 46 rokov bude starým otcom. O čom hovoril?

Rozhovor Head to Head s Marekom Jankulovským.
Flashscore

O ponuke Interu Miláno

"Bolo to v roku 2010, keď Inter vyhral treble a ja som už v AC veľa nehral. V tom čase tam trénoval José Mourinho, osobne mi zavolal, ale nemal som byť členom základnej zostavy. V tej chvíli som radšej zostal v AC a nakoniec sme získali titul."

Celý videorozhovor nájdete na kanáli YouTube portálu Flashscore.

O tom, čo mu chýba z Talianska v Českej republike

"Určite by som si priniesol viac slnka, pretože to hrá veľkú úlohu vo vašej nálade a pohľade na život. Potom jedlo a chýba mi talianska povaha - ich priateľskosť, prívetivosť a nadhľad."

Spomienky na triumf v Lige majstrov v roku 2007

"Keď som bol minulý týždeň v Miláne na prvom zápase proti Interu, spomenul som si najmä na semifinále proti Manchestru United. Prehrali sme s nimi 2:3, ale v odvete sme vyhrali 3:0. Na tento zápas nikdy nezabudnem."

O trénerovi Stefanovi Piolim

"Keby niekto pred dvoma rokmi povedal, že s týmto klubom vyhrá titul a bude mať za cieľ dostať sa do finále Ligy majstrov, asi by tomu nikto neveril. Je veľmi pracovitý, okrem hviezd ako Giroud alebo Ibrahimovič má mladý tím. V lige to však momentálne nevyzerá dobre, takže uvidíme, čo sa stane."

O titule SSC Neapol

"Je to nádherná rozprávka a keď na ňu myslím, behá mi mráz po chrbte. Začal som tam svoju taliansku kariéru, takže som bol nadšený. Všetci sme videli, čo sa deje v uliciach, navyše ho vyhral tréner Spalletti, ktorý ma viedol v Udine..."

O Davidovi Juráškovi

"Je to mladý hráč, má veľký potenciál, je vo veľkom klube. Hrá a pravdepodobne bude hrať európske poháre, navyše je ľavák, čo je v dnešnej dobe veľká výhoda. Po zápase s Poľskom ho chválili, ale zatiaľ to bol len jeden duel..."