Boženík sa na reprezentačný zraz naladil gólom, na body však nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boženík sa na reprezentačný zraz naladil gólom, na body však nestačil

Boženík strelil pred odchodom do národného tímu jeden gól.
Boženík strelil pred odchodom do národného tímu jeden gól.Profimedia
Slovenský útočník Róbert Boženík (23) skóroval v poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou, ale jeho Boavista podľahla na domácej pôde mužstvu Farense 1:3.

V tabuľke najlepších strelcov najvyššej portugalskej súťaže mu patrí so šiestimi gólmi delené tretie miesto. Na čele je desaťgólový Banza z Bragy. Boženík skóroval po dvojzápasovej prestávke, okrem toho má na konte aj dve asistencie. Stačilo mu na to jedenásť stretnutí, pričom v minulej sezóne za tím z Porta odohral 23 duelov a mal bilanciu 4+1.

Boavista ale prehrala už tretí raz po sebe a v tabuľke klesla na deviate miesto, kde má pätnásť bodov. Z ostatných šiestich duelov vydoloval tento tím iba dva body. V národnom tíme odohral Boženík celkovo 35 zápasov a strelil päť zásahov. Naposledy sa presadil ešte v septembri 2021 proti Slovinsku.

Slovenskí futbalisti sa v nedeľu zišli na reprezentačnom zraze v Senci, ale ešte v nie kompletnom zložení. V nadchádzajúcich dňoch ich čakajú záverečné kvalifikačné zápasy na ME 2024 proti Islandu (16.11.) a na pôde Bosny a Hercegoviny (19.11.). Už vo štvrtok na Tehelnom poli môžu v prípade bodového zisku spečatiť svoj tretí postup na európsky šampionát v histórii.

Od štvrtkového oznámenia nominácie trénera Francesca Calzonu sa v nej nič nezmenilo. Na zraz dorazilo štrnásť hráčov z tridsiatich, deväť príde v priebehu nedele a zvyšok sa pripojí v pondelok. V prípade aspoň remízy s Islandom vybojujú Slováci historicky prvý postup na veľký šampionát na domácej pôde.