Návrat po 16 rokoch. Banega si doma zahrá za Newell's Old Boys

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat po 16 rokoch. Banega si doma zahrá za Newell's Old Boys
Banega naposledy hral za Al-Shabab.
Banega naposledy hral za Al-Shabab.Profimedia
Klub CA Newell's Old Boys oznámil podpis zmluvy s Éverom Banegom (35), ktorý posledného tri a pol roka obliekal dres saudskoarabského celku Al-Shabab FC. Bývalý argentínsky reprezentant sa do rodnej krajiny vracia po dlhých 16 rokoch a v novom pôsobisku sa zaviazal do konca roka 2025.

Banega nepôjde do neznámeho prostredia, dres šesťnásobného argentínskeho majstra obliekal už v druhej polovici sezóny 2013/14, keď prišiel na hosťovanie z Valencie. Skúsený futbalista je odchovancom Bocy Juniors, odkiaľ začiatkom roka 2008 odišiel do Španielska, kde prešiel spomínanou Valenciou, Sevillou a krátko aj Atléticom Madrid. Najúspešnejšie obdobie strávil Banega v andalúzskom klube, ktorému pomohol k trom víťazstvám v Európskej lige.

Pred tri a pol rokom prijal rodák z Rosaria lukratívnu ponuku od klubu Al-Shabab FC, s ktorým sa teraz dohodol na predčasnom ukončení zmluvy, aby sa mohol vrátiť do rodnej krajiny.

Banega má na konte 65 štartov a šesť gólov za argentínsku reprezentáciu. Je majstrom sveta do 20 rokov z roku 2007, vtedy Argentína vo finále porazila českú reprezentáciu. O rok neskôr pomohol argentínskemu tímu k triumfu na olympijských hrách v Pekingu.