Po prehre v derby šiel do nočného klubu. Ten Hag si to s Rashfordom vyjasnil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po prehre v derby šiel do nočného klubu. Ten Hag si to s Rashfordom vyjasnil

Rashford hľadá ideálne rozpoloženie z minulej sezóny.
Rashford hľadá ideálne rozpoloženie z minulej sezóny.AFP
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) uviedol, že Marcus Rashford (26) sa ospravedlnil po tom, čo šiel do nočného klubu niekoľko hodín po prehre 0:3 s Manchestrom City v derby.

Rashfordova strata formy bola jedným z faktorov katastrofálneho začiatku sezóny United. Anglický reprezentant strelil v minulej sezóne za svoj klub 30 gólov, ale v tejto kampani dal v 14 vystúpeniach iba jeden.

"Red Devils" prehrali osem z úvodných 15 zápasov vo všetkých súťažiach, čo je ich najhorší štart do sezóny od ročníka 1962/63. Ten Hag je pod rastúcim tlakom, keďže po pohodlnom víťazstve City na Old Trafforde nasledoval stredajší triumf Newcastlu 3:0, ktorý "diablov" vyradil z Ligového pohára.

Rashford začal tento zápas na lavičke. Holandský kouč uviedol, že toto rozhodnutie bolo skôr dôsledkom rotácie ako disciplinárneho opatrenia. Odmietol však potvrdiť alebo vyvrátiť, či bol hráč potrestaný za svoju návštevu nočného klubu:

"Som si toho vedomý, hovoril som s ním. Je to neprijateľné, povedal som mu to a ospravedlnil sa. Je to interná záležitosť."

Ten Hag však trval na tom, že Angličan, ktorý prešiel akadémiou klubu, zostáva oddaný ako vždy: "Je veľmi motivovaný dať veci do poriadku. Viem, aké úsilie do toho vkladá. Je úplne s nami. Urobil chybu, ale to neznamená, že nezapadá do tímu. Každý deň vidím, čo robí na tréningu aj mimo ihriska."

Holanďanov káder čaká v sobotu náročný výlet na pôdu Fulhamu v rámci Premier League a v polovici týždňa dôležitý súboj Ligy majstrov na pôde FC Kodaň.

"Musí byť čo najbližšie k súperovej bráne, pretože tam sú jeho kvality. Práve tam je pre nás veľmi dôležitý a prispeje k nášmu úspechu," vravel lodivod o Rashfordovi.