Haaland strieľal góly aj asistoval, prekonal Ronalda. Manchester je po derby znova modrý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland strieľal góly aj asistoval, prekonal Ronalda. Manchester je po derby znova modrý

Erling Haaland vybavil derby o Manchester.
Erling Haaland vybavil derby o Manchester.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v zápase 10. kola anglickej Premier League celkové 191. mestské derby proti Manchestru United. Na Old Trafforde triumfovali 3:0.

Manchester United - Manchester City 0:3

Hrdinom zápasu sa opäť stal kanonier Erling Haaland, ktorý najskôr premenil prvý pokutový kop po 27 rokoch nariadený na štadióne "Red Devils" v mestských derby a krátko po zmene strán ťažil z dobrého pasu Bernarda Silvu na zadnú tyč. V oboch situáciách bol bez šance domáci brankár Onana, ale ten sa dostal do výbornej formy, čo potvrdil pri ďalších dvoch príležitostiach hosťujúcej deviatky.

Kamerunčan najskôr loptu ľavou rukou posunul prakticky na čiare a znemožnil Haalandovi zakončovať, neskôr sa vrhol do prázdnej časti brány, aby zneškodnil takmer gólovú hlavičku. Nór zaznamenal v tejto sezóne PL už jedenásť gólov, presne toľko dali v úvodných desiatich kolách všetci hráči United dokopy, ešte menej ich má osem ďalších tímov a v rámci mestských derby prekonal Cristiana Ronalda (3 góly).

Haaland sa navyše ako šiesty hráč v TOP 5 ligách dostal v aktuálnom ročníku na dvojciferný počet zásahov. Skôr to dokázali Guirassy, L. Martínez, Kane, Bellingham a Mbappé. Spomínaný Silva nazbieral najviac asistencií proti Manchestru United od začiatku sezóny 2016/17, celkovo päť, do City pritom prišiel v lete 2017. Konečný výsledok stanovil Phil Foden, prihrával mu Haaland.

Pep Guardiola vyhral na Old Trafforde v PL už piaty raz z ôsmich pokusov, "Cityzens" na tomto slávnom štadióne medzi rokmi 1974 - 2011 vyhrali len jedenkrát, ale odvtedy sa im darí bodovať doslova pravidelne. Celkovo tam uspeli v deviatich prípadoch. Brankár Onana dostal tretiu žltú kartu v sezóne, má ich viac ako čistých kont (2). United prehrali prvýkrát v ére Premier League až päť z úvodných desiatich kôl.

Z posledných desiatich zásahov od Manchestru City do siete United sa o polovicu postaral Haaland, štyri pridal Foden a jeden Grealish. Nór má za tri manchesterské derby bilanciu 5+3, pričom rekordný je zápis Ryana Giggsa, ktorý celkovo prispel k trinástim zásahom, ale potreboval na to 29 zápasov. Mimochodom, vo vonkajších zápasoch PL nikto nestrelil 20 gólov rýchlejšie ako Haaland (23 zápasov).

Pred derby si oba tímy i fanúšikovia uctili na Old Trafforde pamiatku legendy United Sira Bobbyho Charltona, ktorý zomrel minulý víkend vo veku 86 rokov. Pred výkopom zaznel minútový aplauz, hráči United i City mali na rukách čierne pásky. Priaznivci na tribúne Stretford End rozvinuli transparent s vyobrazením Charltona, držiaceho trofej za triumf v EPM 1968, spolu s nápisom: "Najlepší anglický futbalista, akého kedy svet videl." Fanúšikovia na inej tribúne vytvorili mozaiku s nápisom "Sir Bobby".

Tabuľka Premier League po kompletnom programe desiatich kôl.
Tabuľka Premier League po kompletnom programe desiatich kôl.Flashscore