Blanc v Lyone skončil, menoslov nástupcov vedie Talian

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blanc v Lyone skončil, menoslov nástupcov vedie Talian

Aktualizované
Laurent Blanc skončil na lavičke Lyonu.
Laurent Blanc skončil na lavičke Lyonu.AFP
Laurent Blanc (57) už nie je tréner futbalistov Olympique Lyon. Bývalý francúzsky reprezentant sa v pondelok dohodol s vedením klubu Ligue 1 na vzájomnom ukončení spolupráce. Okrem hlavného kouča predčasne skončili v tíme aj jeho asistenti Franck Passi (57) a Philippe Lambert (61), informovala agentúra DPA.

Dôvodom boli neuspokojivé výsledky tímu, ktorý sa v novej sezóne Ligue 1 nachádza na dne tabuľky. Lyon, ktorý v minulom ročníku súťaže skončil na siedmom mieste, odštartoval aktuálnu sezónu tromi prehrami a remízou.

Blanc prevzal mužstvo v októbri 2022. Majster sveta z roku 1998 a majster Európy z roku 2000 viedol v minulosti aj francúzsku reprezentáciu (2010–2012) a na klubovej úrovni Girondins Bordeaux, Paríž St. Germain či katarský Al-Rayyan.

Potenciálnym nástupcom 57-ročného Francúza môže byť bývalý taliansky reprezentant Gennaro Gattuso či Oliver Glasner, ktorý na konci minulej sezóny opustil Eintracht Frankfurt. V hre je údajne aj meno niekdajšieho senegalského reprezentanta Habiba Beyeho, ktorý v súčasnosti vedie treťoligový parížsky klub Red Star.

Lyon okupuje po štyroch kolách chvost tabuľky Ligue 1.
Lyon okupuje po štyroch kolách chvost tabuľky Ligue 1.Flashscore