Mbappé opäť vystriedaný. Je mi jedno, že mojim rozhodnutiam nerozumiete, vraví tréner PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé opäť vystriedaný. Je mi jedno, že mojim rozhodnutiam nerozumiete, vraví tréner PSG

Mbappé znovu neodohral celý duel.
Mbappé znovu neodohral celý duel.AFP
Milan Škriniar (29) absolvoval víťazný návrat do zostavy Paríža Saint-Germain. Slovenský obranca prišiel na ihrisko v záverečnej štvrťhodine nedeľňajšieho stretnutia proti Olympique Marseille po takmer trojmesačnej absencii. Začiatkom januára utrpel zranenie ľavého členka a v katarskej Dauhe sa potom musel podrobiť operácii. Opäť sa hovorilo aj o situácii Kyliana Mbappého (25).

Parížania sa priblížili k obhajobe titulu. Sedem duelov pred koncom sezóny majú pred druhým Brestom náskok 12 bodov a k zaisteniu 10. titulu z uplynulých 12 ročníkov im chýba získať už len 10 bodov.

Dôležitý moment zápasu prišiel v 40. minúte, keď videl červenú kartu Beraldo. Dvadsaťročný obranca PSG hral od 18. minúty so žltou kartou a v súboji rameno na rameno pri postrannej čiare v blízkosti lavičiek nepustil pred seba unikajúceho Aubameyanga z Marseille. Najskôr tento zákrok vyhodnotil hlavný rozhodca Bastien ako čistý, no do hry vstúpil VAR. Po vzhliadnutí videa vytiahol arbiter prekvapivo priamu červenú a hostia dohrávali v desiatich.

Marseille - PSG 0:2

"Negatívom je, že v prvom polčase sme mali ďaleko od svojho najlepšieho výkonu. Urobili sme veľa chýb v situáciách, v ktorých je nebezpečné stratiť loptu. Zápas sa zmenil po vylúčení," uviedol tréner hostí Luis Enrique pre oficiálnu webovú stránku psg.fr.

Kouč tímu z Parku princov po prestávke stiahol z hry útočníka Kola Muaniho, ktorého nahradil Lee Kang-in. Hostia vyčkávali na brejkové situácie a hneď prvú zakončili v 53. minúte gólom Vitinhu.

"Myslím si, že v druhom polčase sme boli veľmi dobrí, pevní a jednotní. Bránili sme kvalitne, snažili sme sa kontrolovať hru súpera a čakali sme na protiútok, aby sme rozhodli zápas v náš prospech, čo sa nám aj podarilo," dodal Enrique.

Španielsky lodivod  krátko po hodine hry stiahol z ihriska kapitána Mbappého. Dvadsaťpäťročný Francúz po stretnutí pridal na svoj instagramový profil fotografiu, na ktorej drží v ruke kapitánsku pásku so sklonenou hlavou. Na adresu prekvapivého striedania sa vyjadril aj Enrique, ktorý už vie, že jeho najväčšia ofenzívna zbraň by mala v lete opustiť Paríž.

"Každý týždeň je to tá istá pieseň, je to vyčerpávajúce. Som tréner, stále robím rozhodnutia. Budem v tom pokračovať až do môjho posledného dňa v Paríži. Vždy sa snažím nájsť najlepšie riešenie pre tím. Ak mojim rozhodnutiam nerozumiete, je mi to jedno," vysvetlil akreditovaným novinárom dôvod striedania, ktoré mu napokon vyšlo.

Mbappého nahradil Ramos a portugalský zakončovateľ uzavrel v 85. minúte na konečných 2:0. "Myslím si, že by sme mali byť spokojní. Víťazstvo je pre našich fanúšikov, ktorí tu nemohli byť, ale podporovali nás," vravel kormidelník, ktorý v 77. minúte poslal do hry aj slovenského obrancu Milana Škriniara.

Reprezentant Slovenska nastúpil prvýkrát po takmer troch mesiacoch a potrebuje získať zápasovú prax pred blížiacim sa európskym šampionátom v Nemecku. Na ňom by mal s kapitánskou páskou viesť slovenský národný tím.