Mbappé prekonal Ibrahimoviča, opäť bol vyhlásený za najlepšieho hráča Ligue 1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé prekonal Ibrahimoviča, opäť bol vyhlásený za najlepšieho hráča Ligue 1
Mbappé znovu stredobodom pozornosti.
Mbappé znovu stredobodom pozornosti.Reuters
Kylian Mbappé (24) z PSG bol v nedeľu štvrtýkrát za sebou vyhlásený za najlepšieho hráča Ligue 1 po tom, čo pomohol klubu z hlavného mesta získať rekordný 11. titul.

Francúzsky útočník je jediným hráčom, ktorý získal toto ocenenie štyrikrát, čím prekonal rekord, o ktorý sa delil so Zlatanom Ibrahimovičom.

"Chcem sa poďakovať hráčom, personálu, všetkým ľuďom pracujúcim v pozadí úspechu. Vždy som chcel zanechať stopu. Nečakal som, že to dokážem tak skoro, ale som šťastný, že som sa zapísal do histórie svojej krajiny," uviedol Mbappé.

Hviezda svetového futbalu má s parížskym klubom zmluvu platnú do roku 2024 s opciou na jej predĺženie o ďalší rok. "Som šťastný a budem tu aj v budúcej sezóne," povedal a neprezradil, či v klube zostane až do roku 2025. Parížania si v sobotu po remíze na pôde Štrasburgu zabezpečili titul s jednozápasovým predstihom.

Franck Haise bol vyhlásený za najlepšieho trénera po tom, čo doviedol Lens k druhému miestu, vďaka ktorému si klub zo severu krajiny zahrá Ligu majstrov prvýkrát po 21 rokoch. "Je to príbeh troch sezón. Tí, ktorí už v tomto dobrodružstve nie sú, na vás nezabúdam," povedal Haise, ktorý prevzal tím v roku 2020, keď ešte pôsobil v Ligue 2. 

V najlepšej zostave ročníka boli až štyria hráči Lens - Brice Samba, Kevin Danso, Seko Fofana a Lois Openda. Samba bol dokonca vyhlásený za najlepšieho brankára. Rovnaký počet zástupcov mal aj majstrovský klub z hlavného mesta - útočníkov Mbappého a Lionela Messiho i obrancov Nuna Mendesa a Achrafa Hakimiho.