Messi režíroval ukončenie 14-zápasovej série Nice. Galtier: Dôležité tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi režíroval ukončenie 14-zápasovej série Nice. Galtier: Dôležité tri body

Klub z hlavného mesta sa upokojil víťazstvom.
Klub z hlavného mesta sa upokojil víťazstvom. Profimedia
Futbalisti Paríža St. Germain nedopustili tretiu prehru v rade v Ligue 1. V sobotu zvíťazili v zápase 30. kola na trávniku Nice 2:0 a na čele súťaže tak majú naďalej šesťbodový náskok pred Racingom Lens.

Strojcom triumfu bol Lionel Messi, ktorý si po dvoch predchádzajúcich domácich prehrách vypočul od fanúšikov piskot a francúzske médiá špekulujú o jeho odchode z Paríža po tejto sezóne. Jeho výkon to však nepoznačilo, pripísal si gól a asistenciu.

Najprv v 26. min ho v prehustenej šestnástke našla prihrávka Nuna Mendesa a Argentínčan otvoril skóre. V 76. min potom zahral rohový kop a Sergio Ramos hlavičkou spečatil triumf hostí. Tréner Christophe Galtier tak čiastočne umlčal kritikov, žiadajúcich jeho trénerskú hlavu.

Strelci duelu v Nice
Strelci duelu v NiceFlashscore

"Na ramenách sme mali veľký tlak. Predviedli sme niekoľko slabých výkonov, Lens úspešne zvládlo piatkový duel a predovšetkým Nice je skvelý tím, ktorý mal za sebou úspešnú sériu. Nebolo to naše najlepšie predstavenie v sezóne, no hráči bojovali jeden za druhého a získali sme evidentne dôležité tri body," zhodnotil duel lodivod, ktorý v uplynulej sezóne viedol práve Nice.

Pre klub z južného pobrežia Francúzska to bola premiérová prehra po 14 zápasoch vo všetkých súťažiach. Rovnako prvá, odkedy zasadol na lavičku Didier Digard. Parížania sa môžu s väčším pokojom pripravovať na nadchádzajúci dôležitý súboj v Ligue 1. Doma privítajú druhý tím tabuľky Lens v sobotu 15. apríla