Auxerre mimo pásma zostupu, domáci výbuch Monaka. PSG zdolalo Marseille rozdielom triedy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Auxerre mimo pásma zostupu, domáci výbuch Monaka. PSG zdolalo Marseille rozdielom triedy

Aktualizované
Messi a Mbappé roztrhali obranu Marseille tromi gólmi.
Messi a Mbappé roztrhali obranu Marseille tromi gólmi.Profimedia
Futbalisti AJ Auxerre porazili v 25. kole francúzskej Ligue 1 Lorient 1:0 a vykročili zo zostupovej zóny. Plný bodový zisk zaznamenali aj Ajaccio, Rennes a Remeš. "Kniežatá" z Monaka prekvapujúco podľahli Nice. Šláger víkendu dopadol lepšie pre futbalistov PSG.

FC Lorient - AJ Auxerre 0:1 (0:0)

Gól: 58. Raveloson

Hostia by si v budúcej sezóne radi udržali ligovú príslušnosť, a tak po minulotýždňovom triumfe nad Lyonom opäť zabrali naplno. Mimoriadne cenné tri body pre nich vystrelil v 58. minúte Rayan Raveloson, ktorý spoza pokutového územia napálil loptu s neuveriteľnou presnosťou rovno do pravého dolného rohu brány. Lorient je po prehre siedmy, Auxerre šestnáste.

FC Nantes - Stade Rennes 0:1 (0:1)

Gól: 20. Doku

Domáci si po vyradení z Európskej ligy neurobili chuť ani v ligovom zápase s Rennes. Tri body pre hostí vystrelil v 20. minúte Doku.

AS Monako - OGC Nice 0:3 (0:3)

Góly: 8. a 26. Moffi, 43. Thuram

Monako pripravilo svojim fanúšikom nepríjemné prekvapenie. Hostia z Nice boli lepší vo všetkých aspektoch hry a po polhodine viedli o dva góly, pričom do polčasu stihli poistiť výsledok ďalším presným zásahom. "Kniežatá" sú aj po výbuchu na 3. mieste tabuľky, Nice patrí 7. priečka.

Olympique Marseille - PSG 0:3 (0:2)

Góly: 25. a 55. Mbappé, 29. Messi

Víťazstvo zabezpečila majstrovi hviezdna dvojica ofenzívnych talizmanov. V 25. minúte predviedol svoju genialitu Lionel Messi s parádnou robotou, ktorá zohrala kľúčovú rolu pri vytvorení šance. Loptu výborne naservíroval a Kylian Mbappé vďaka tomu skóroval. O štyri neskôr si úlohy vymenili a loptu dopravil do siete argentínsky čarodejník. Mbappé pridal druhý gól po prestávke a PSG má vďaka víťazstvu na čele tabuľky pred druhým Marseille osembodový náskok.

Ďalšie výsledky:

AC Ajaccio - Troyes FC 2:1 (0:1)

Góly: 62. Belaili, 68. El Idrissy - 23. Baldé

ČK: 76. Baldé

Clermont - Racing Štrasburg 1:1 (0:1)

Góly: 65. Rashani - 34. Diallo

Stade Remeš - Toulouse FC 3:0 (2:0)

Góly: 4. Ito, 7. Munetsi, 68. Abdelhamid