Nice má opäť nového trénera, stavilo na mladého Taliana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nice má opäť nového trénera, stavilo na mladého Taliana

Mladého trénera čaká výzva vo Francúzsku
Mladého trénera čaká výzva vo FrancúzskuProfimedia
Taliansky futbalový kouč Francesco Farioli podpísal dvojročnú zmluvu s francúzskym OGC Nice. Tridsaťštyriročný kormidelník vo funkcii nahradí Didiera Digarda (36), ktorý v januári vystriedal Luciena Favreho (65).

Farioli začínal ako tréner brankárov v mládežníckych tímoch Talianska. Následne sa pripojil k Robertovi De Zerbimu, ktorý v súčasnosti vedie anglický Brighton, a ktorého prácu analyzoval. Obaja spolu pôsobili v rokoch 2017 až 2020 v Benevente, a následne v Sassuole. Posledným pôsobiskom Farioliho bol turecký Alanyaspor, v ktorom skončil vo februári tohto roka.

"Má moderný štýl a pracovné metódy, s ktorými sa stotožňujeme. Držanie lopty, agresivita s ňou i bez nej. Formuje mužstvo s intenzitou, ktorú hľadáme," uviedol športový riaditeľ Nice Florent Ghisolfi.

"Je to mimoriadne perspektívny tréner s mnohými profesionálnymi a ľudskými kvalitami, ktorý sa už presadil vďaka svojim skúsenostiam. Analýza jeho predchádzajúcich tímov a naše početné diskusie o potrebnom hernom pláne viedli k našej voľbe," doplnil funkcionár klubu z juhovýchodu Francúzska.

Ďalšie skúsenosti bude Farioli zbierať v Ligue 1
Ďalšie skúsenosti bude Farioli zbierať v Ligue 1Twitter / @ogcnice