Piatykrát v rade. Mbappé opäť obhájil trofej pre najlepšieho hráča sezóny Ligue 1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piatykrát v rade. Mbappé opäť obhájil trofej pre najlepšieho hráča sezóny Ligue 1

Mbappé pridal do svojej zbierky ďalšiu cenu.
Mbappé pridal do svojej zbierky ďalšiu cenu.AFP
Kylian Mbappé (25) bol na slávnostnom odovzdávaní cien v Paríži vyhlásený za najlepšieho hráča sezóny Ligue 1. Všetko v tieni toho, že sa blíži koniec jeho sedemročného pôsobenia v PSG.

Mbappé si na galavečere Francúzskej hráčskej únie prevzal cenu pre najlepšieho hráča najvyššej súťaže už piatykrát v rade, za PSG nastrieľal vo všetkých súťažiach 44 gólov, z toho 27 bolo ligových a pomohol nimi k zisku titulu.

Kapitán francúzskej reprezentácie nedávno oficiálne potvrdil, že po konci aktuálneho ročníka opustí PSG. Jeho ďalšou destináciou by mal byť Real Madrid. "Je to stránka, ktorá sa obracia, kapitola môjho života, ktorá sa uzavrie," povedal Mbappé a dodal.

"Ligue 1 bude mať v mojom živote vždy dôležité miesto. Je to jediná liga, ktorú som doteraz vo svojej kariére poznal. Vždy som sa snažil byť jej čestným reprezentantom. Určite mi bude chýbať. Je to časť môjho života, ktorá sa končí. To, čo bude nasledovať, je veľmi vzrušujúce, ale to je niečo iné."

Mbappé odohral v nedeľu svoj posledný domáci zápas za PSG a skóroval, keď majstri utrpeli šokujúcu prehru 1:3 proti Toulouse. Sezóna sa však ešte neskončila, Parížanov čakajú pred finále Francúzskeho pohára proti Lyonu (25. mája) ešte dva ligové zápasy (Nice a Méty).

Domáca dominancia PSG sa prejavila aj v ďalších oceneniach: tínedžer Warren Zaïre-Emery bol vyhlásený za najlepšieho mladého hráča sezóny a Gianluigi Donnarumma za najlepšieho brankára.

Eric Roy z Brestu sa stal trénerom roka po tom, čo doviedol skromný bretónsky klub prvýkrát v histórii do bojov o Európu - pred koncom ročníka má istotu, že skončí minimálne na piatom mieste, čo znamená prinajhoršom účasť v Európskej lige.