Potvrdiť titul a získať štyri trofeje. Čaká nás dlhá a kľukatá cesta, vraví Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Potvrdiť titul a získať štyri trofeje. Čaká nás dlhá a kľukatá cesta, vraví Enrique
PSG môže zažiť parádnu sezónu.
PSG môže zažiť parádnu sezónu.Reuters
Paríž St-Germain si v stredu môže zabezpečiť tretí titul z Ligue 1 v rade. Na splnenie tohto cieľa musí zdolať prekážku v podobe mužstva Lorient a druhé Monako nesmie poraziť Lille. Manažér Luis Enrique (53) však neočakáva, že prenasledovateľ bude jeho tímu robiť nejaké láskavosti.

Ak Monako remizuje alebo prehrá s Lille a PSG vyhrá na pôde 17. celku tabuľky, káder z hlavného mesta získa svoj rekordný 12. ligový titul. Enriqueho zverenci prehrali len raz a päť duelov pred koncom majú na AS 11-bodový náskok i oveľa lepšie gólové skóre.

"Bude to veľmi ťažký zápas. Keď ste na dne tabuľky, nemáte veľa čo stratiť. Vo všeobecnosti sa takýmto tímom darí na konci sezóny dosahovať nečakané výsledky. V stávke je toho veľa. Možnosť získať titul majstra je dostatočná na to, aby ste si dávali pozor," vyjadril sa španielsky kouč pred stretom s Lorientom.

Bývalý kouč Barcelony, ktorý sa do francúzskej metropoly presťahoval v júli minulého roka, sa ženie za ziskom štyroch trofejí po tom, čo si Paríž zabezpečil semifinálovú miestenku v Lige majstrov a účasť vo finále Coupe de France. Už v januári získalo PSG Francúzsky Superpohár.

Do konca sezóny Ligue 1 ostáva Parížanom päť duelov.
Do konca sezóny Ligue 1 ostáva Parížanom päť duelov.Flashscore

"Motivuje nás to, ale momentálne máme len jeden titul. Musíme vyhrať ligu a ďalej bojovať o to, aby sme vyhrali všetko. Čaká nás dlhá a kľukatá cesta," povedal Enrique a opäť sa odmietol vyjadriť k budúcnosti Mbappého, najlepšieho strelca Ligue 1 za posledných päť sezón. Kapitán Francúzska je intenzívne spájaný s prestupom do španielskeho Realu Madrid.

PSG, ktoré vzniklo v roku 1970 zlúčením Paríž FC and Stade Saint-Germain, získalo deväť z posledných 11 titulov v Ligue 1. Mbappého však mrzia výkony klubu  v Lige majstrov, ktorú napriek obrovským investíciám do mužstva ešte nikdy nevyhrali. "Keď Kylian prehovorí na verejnosti, urobím to isté," vysvetlil Enrique.

Lorient - PSG (streda, 19:00)