PSG sa definitívne lúči s Galtierom. Pod Eiffelovkou bude úradovať Luis Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG sa definitívne lúči s Galtierom. Pod Eiffelovkou bude úradovať Luis Enrique

Novým trénerom PSG bude Luis Enrique.
Novým trénerom PSG bude Luis Enrique.Profimedia
Tréner Paríža Saint-Germain Christophe Galtier (56) po jednej sezóne pri mužstve skončil, hoci obhájilo titul vo francúzskej lige. Ambiciózny tím však nedoviedol k vytúženému úspechu v Lige majstrov. Nabitý káder vypadol v osemfinále s Bayernom Mníchov.

Francúza by mal na lavičke nahradiť Luis Enrique, bývalý tréner Barcelony a španielskej reprezentácie. V hlavnom meste Francúzska by v nadchádzajúcej sezóne mal pôsobiť aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar

Galtier vlani v lete vystriedal Argentínčana Mauricia Pochettina. PSG síce koncom mája získalo svoj 11. titul v histórii a dostalo sa na čelo rebríčka najúspešnejších francúzskych klubov, ale hviezdna zostava nebola taká suverénna ako v predchádzajúcich rokoch. V tabuľke zvíťazili len o jeden bod pred druhým Racingom Lens.

Lodivod sa teraz s vedením klubu dohodol na predčasnom ukončení spolupráce, je prvým trénerom od roku 2011, keď Parížanov prevzali katarskí investori, ktorý na lavičke vydržal len jednu sezónu.

Minulý týždeň ho zadržala polícia, vyšetrovala jeho údajné diskriminačné a rasistické výroky na adresu hráčov tmavej pleti a moslimov počas angažmánu v Nice. Do väzby musel byť vzatý aj trénerov syn.

Galtier už skôr poprel, že by sa dopustil podobných činov a vyhlásil, že podnikne právne kroky proti ľuďom, ktorí poškodili jeho povesť. Jeho údajné slová odzneli v auguste 2021 v maile pre riaditeľa Nice Juliena Fourniera, ktorý sa dostal na verejnosť v apríli.