Znovuzrodený Lacazette. Za rok v Lyone strelil rovnaký počet gólov ako za tri v Arsenale

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Znovuzrodený Lacazette. Za rok v Lyone strelil rovnaký počet gólov ako za tri v Arsenale

Lacazette v materskom klube žiari.
Lacazette v materskom klube žiari.Profimedia
Francúzsky útočník Alexandre Lacazette (32) sa pred štartom ročníka 2022/23 vrátil z päťročného pôsobenia v Arsenale do materského Lyonu a výkonnostne pookrial.

Vo všetkých súťažiach strelil počas 39 stretnutí až 31 gólov, z toho bolo 27 ligových a zažil svoju životnú sezónu. Toľko zásahov za jeden ročník dokopy ešte nedal. Maximom bolo 30 zo sezóny 2016/17, po ktorej ho "Gunners" kúpili. Vtedy však vsietil 28 zásahov v Ligue 1, čo je kariérne maximum v rámci ligy.

Lacazette za predošlé tri sezóny strelil za Arsenal spolu 27 gólov v Premier League, čo je teda rovnaké číslo ako dosiahol teraz v Lyone, pričom ho v tabuľke strelcov predbehol iba Kylian Mbappé. Francúz zažiaril najmä proti Montpellieru, keď štyrmi zásahmi zariadil divokú výhru 5:4.

Pri remíze v Lille prišiel na ihrisko na záverečných zhruba 20 minút a dvomi gólmi prispel k výsledku 3:3. Hetrik dal v Coupe de Ligue. Napriek skvelému individuálnemu počinu skončil Lyon až siedmy a do pohárovej Európy nepostúpil.

Lacazette v tejto sezóne Ligue 1.
Lacazette v tejto sezóne Ligue 1.Flashscore

Lacazette sa postaral o 41,5 % všetkých ligových gólov mužstva. K tomu pridal päť asistencií.

Počas piatich rokov v Arsenale skóroval v rámci Premier League 54-krát. V rámci posledných dvoch sezón v Lyone (2016/17, 2022/23) až 55-krát. Ako člen "kanonierov" mal najúspešnejší ročník 18-gólový, pričom do toho počítame všetky súťaže (2018/19), v lige to bolo štrnásť presných zásahov (2017/18), hneď pri debutovom roku.

Aktuálne má Lacazette v drese Olympique dokopy rovných 160 gólov a je druhým najlepším strelcom klubu v histórii. Prvý Fleury Di Nallo ich medzi rokmi 1960 až 1974 nastrieľal až 222. Potreboval na to štrnásť rokov. Súčasný kapitán Lyonu zatiaľ v áčku absolvoval deväť sezón, no v prvých dvoch bol na ihrisku iba v desiatich dueloch.