Smoliar Lacazette zmenšil nádeje Lyonu na Európu, Troyes v Ligue 1 končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Smoliar Lacazette zmenšil nádeje Lyonu na Európu, Troyes v Ligue 1 končí
Aktualizované
Futbalisti Clermontu si pripísali cenný triumf.
Futbalisti Clermontu si pripísali cenný triumf.AFP
Nedeľa si pre fanúšikov francúzskej Ligue 1 pripravila sedem stretnutí 35. kola s piatimi rozdielnymi časmi výkopov.

Clermont - Lyon 2:1 (1:1)

Góly: 25. (z 11 m) a 65. Kyei - 22. Lacazette 

Clermont si koledoval o úvodný zásah, až ho nakoniec dostal. Zlá rozohrávka brankára ešte Lacazettom potrestaná nebola, ale o niekoľko momentov neskôr už skúsený útočník po centri Sarra súpera prestrelil. Radosť hostí netrvala dlho, keď už o tri minúty vyrovnal z penalty po faule Lukebu Kyei. Do konca dejstva mohol Lyon znovu skórovať. Lacazetteov pokus zrazili Ogier a Zeffane, neujal sa ani parádny center Diomandeho.

Vývoj očakávaných gólov v stretnutí.
Vývoj očakávaných gólov v stretnutí.Opta by Stats Perform

Krátko po zmene strán zahodil ďalšiu tutovku Lacazette, na druhom konci ihriska vychytal protivníka Lopes. Napriek tomu to boli domáci, ktorí si pripísali tri body. A predsa len sme videli dvojgólového muža, Kyei hlavičkou otočil priebeh stretnutia. V nadstavenom čase Olympique pridal na tempe, získal šťastnú penaltu po ruke Andriča. K penalte sa postavil Lacazette a... Minul. 

To znamená zmenšenie šancí Lyonu na pohárovú Európu - zo siedmeho miesta strácajú na piaty Lille štyri body. Clermont sa po triumfe dostal na ôsmu pozíciu o tri body za nedeľňajšieho protivníka.

Brest - Auxerre 1:0 (0:0)

Gól: 70. Le Douaron

Brest si v priamom súboji o záchranu poradil s Auxerre tesne 1:0. Jediný zásah stretnutia padol z kopačky Le Douarona, ktorý pohotovo dorazil do siete vyrazenú hlavičku spoluhráča. Domáci mali viac šancí, skórovať mohli Mounié, Del Castillo či znovu Le Douaron, ale hostí držal dlho v hre o bod gólman Radu.

Zákroky na bránkovej čiare boli pre Auxerre primálo. AJ zostáva na 16. mieste s 34 bodmi a bude dúfať, že ich Nantes nepredbehne. Brest po víťazstve rovnako drží predzápasovú 15. priečku, ale už s 38 bodmi na konte.

Brest bol jednoznačne lepším tímom.
Brest bol jednoznačne lepším tímom.Opta by Stats Perform

Montpellier - Lorient 1:1 (0:0)

Góly: 90+4. Maouassa - 68. Faivre

Stret celkov zo stredu tabuľky sa skončil nerozhodne, Lorient po ňom prišiel takmer o všetky zvyšky nádeje na pohárovú Európu. O prvú trefu súboja sa z druhej vlny a hranice šestnástky postaral Faivre. Na konci nadstaveného času vyrovnal z dorážky striedajúci Maouassa.

Rennes - Troyes 4:0 (1:0)

Góly: 14. Thete, 65. Bourigeaud, 71. a 74. Toko Ekambi 

Rennes zostrelilo Troyes hladko 4:0, vďaka čomu pred podvečerným súbojom dorovnalo dovtedy piate Lille v počte bodov (59), a zároveň ho predbehlo o skóre. Naopak, osud hostí je spečatený - minimálne na jeden ročník vypadnú z Ligue 1.

Troyes sa po debakli porúča o súťaž nižšie.
Troyes sa po debakli porúča o súťaž nižšie.Opta by Stats Perform

Toulouse - Nantes 0:0

Domácim už v zápase o nič nešlo, napriek tomu boli oveľa lepším tímom v držaní lopty (71 %), vypracovaných šanciach, strelách na bránu či získaných rohových kopoch. Toulouse je tri kolá pred koncom na 13. priečke. Nantes bojuje o záchranu zo 17. miesta - na udržanie stráca bod. 

Domáci mali viac a lepšie šance, ale gól nedali.
Domáci mali viac a lepšie šance, ale gól nedali.Opta by Stats Perform

Monako - Lille 0:0

Po dve solídne príležitosti mali v súboji Monačan Minamino i hosťujúci Bamba. S ich pokusmi si poradili Chevalier, respektíve Nübel. Keď neuspel ani Gomes a v nadstavenom čase zásah nepadol, zrodila sa bezgólová remíza. Monako zostáva štvrté s päťbodovým mankom na Marseille, to má duel k dobru. Lille sa vrátilo o bod na piatu priečku, ktorú si poobede požičalo Rennes.

Marseille - Angers 3:1 (1:1)

Góly: 34. Sánchez, 48. Payer, 77. Veretout (11 m) - 28. Sim

Zápas sa pre Marseille nevyvíjal dobre, keďže Abdallah Sima, ktorý prežíva svoju najlepšiu streleckú sezónu od odchodu z pražskej Slavie, poslal hostí do vedenia už na konci prvej polhodiny. Po zmene strán však Alexis Sánchez vyrovnal a asistoval pri rozhodujúcom góle Dimitriho Payeta, ktorý tak udržal tím z Azúrového pobrežia v boji o druhé miesto.

Tabuľka Ligue 1
Tabuľka Ligue 1Flashscore