Monako hanebne prehralo, Angers s definitívou zostupu. PSG v oslabení bez šance

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Monako hanebne prehralo, Angers s definitívou zostupu. PSG v oslabení bez šance

Aktualizované
Futbalisti Montpellieru boli nad sily Monaka.
Futbalisti Montpellieru boli nad sily Monaka.AFP
V poradí 33. kolo francúzskej Ligue 1 prinieslo hneď niekoľko prekvapení na úkor najväčších favoritov.

AS Monako - Montpellier HSC 0:4 (0:1)

Góly: 28. Nordin, 65. Maouassa, 72. Nordin, 79. Mavididi

Domáci na štadióne pomenovanom po monackom kniežati Ľudovítovi II. tradične ukázali kombinačnú silu, ktorá viedla k nebezpečnému voleju Alexandra Golovina či strele Sofiana Diopa. Montpellier úvodné skúšky prežil. V 28. minúte Nordin zachytil prihrávku súpera a vybehol s loptou na hranicu pokutového územia, odkiaľ namieril presne k ľavej žrdi.

Favoritovi sa hra úplne rozsypala a tesne pred prestávkou mohol inkasovať druhýkrát. Tentoraz sa na Alexandra Nübela rútil Elye Wahi, ale špičkou svojej obviazanej pravej nohy poslal loptu len tesne vedľa.

Montpellier bol výrazne lepším tímom.
Montpellier bol výrazne lepším tímom.Opta by StatsPerform

Krátko po zmene strán mohol Nordin streliť svoj druhý gól, ale jeho tvrdú strelu z tesnej blízkosti Nübel zázračne zneškodnil. Obranu červeno-bielych trápila trojica hráčov vrátane nestarnúceho Wahbiho Khazriho, v 65. minúte sa pridal aj Faitout Maouassa.

Zužitkoval prihrávku Wahiho a presne umiestnenou koncovkou k bližšej žrdi zvýšil vedenie hostí. Už o sedem minút neskôr sa presadil Nordin, ktorý skóroval podobne ako v prvom polčase a prvýkrát v tejto sezóne zažil dvojgólový zápas. Muž duelu navyše zavŕšil demoláciu kniežacieho klubu asistenciou pri záverečnom zásahu striedajúceho Stephyho Mavididiho.

Clermont Foot - Stade Reims 1:0 (1:0)

Gól: 4. Kyei, ČK: 80. Wieteska (Clermont)

Futbalisti Clermontu vyhrali doma nad Reims 1:0. Tím zo stredného Francúzska sa ujal vedenia už vo štvrtej minúte, keď z čistej príležitosti strelil úvodný gól Grejohn Kyei. Reims sa potom spamätal, ale k vyrovnaniu to neviedlo. Namiesto toho ich súperi zaznamenali piaty trojbodový zásah v rade.

Duel medzi Clermontom a Reims veľa šancí nepriniesol.
Duel medzi Clermontom a Reims veľa šancí nepriniesol.Opta by StatsPerform

ES Troyes AC - OGC Nice 0:1 (0:1)

Gól: 2. Boudaoui

Hráči Nice absolvovali výlet do Troyes, odkiaľ sa vrátili s plným počtom bodov za víťazstvo 1:0. Orli vstúpili do stretnutia najlepšie ako mohli a zásluhou Hichama Boudaouiho viedli už po dvoch minútach. Gól Alžírčana sa ukázal ako rozhodujúci a zabezpečil jeho tímu prvé víťazstvo z posledných ôsmich súťažných vystúpenie. Čakanie domácich na trojbodový zisk je teraz dvakrát dlhšie, preto majú takmer istotu zostupu.

Nice malo oveľa viac príležitostí, ale udrelo iba na začiatku.
Nice malo oveľa viac príležitostí, ale udrelo iba na začiatku.Opta by StatsPerform

Stade Rennes - SCO Angers 4:2 (2:2)

Góly: 54. a 84. Doku, 25. Gouiri, 35. Hountondji (vlastný) - 19. Bentaleb (z 11 m), 42. Niane

Rennes doma dominovalo v súboji s Angers. Atraktívny duel bol zábavný od prvých minút, pričom oba tímy skórovali v prvom polčase dvakrát. Dvoma gólmi sa o dôležité tri body v boji o európske poháre zaslúžil Jérémy Doku. Tím z Bretónska stále šliape na päty piatemu Lille. Napriek istému pádu do Ligue 2 boli hostia pre veľkých favoritov kvalitným protivníkom.

Prestrelka medzi Rennes a Angers sa skončila zostupom hostí do Ligue 2.
Prestrelka medzi Rennes a Angers sa skončila zostupom hostí do Ligue 2.Opta by StatsPerform

PSG - FC Lorient 1:3 (1:2)

Góly: 29. Mbappe - 15. Le Fée, 38. Yongwa, 89. Dieng, ČK: 20. Hakimi (PSG)

Na prekvapenie všetkých divákov prvý gól strelil Lorient. Enzo Le Fée po nízkom centri Romaina Faivra hlavičkoval pod brvno. Hakimi, ktorý stihol za 20 minút nazbierať dve žlté karty a musel opustiť ihrisko, urobil ďalšiu čiaru cez rozpočet Christopheovi Galtierovi. V 29. minúte Mbappé vyrovnal spôsobom, aký sa naozaj nevidí každý deň.

Po súboji v pokutovom území a páde francúzskeho útočníka si Yvon Mvogo pripravil loptu na odkop. Nepočítal s tým, že sa Mbappé dokáže hneď zapojiť do hry, čo sa ale stalo sa. Francúz poslal loptu do prázdnej brány, zatiaľ čo všetci ostatní sa len neveriacky prizerali. Les Merlus sa nedali odradiť a Darlin Yongwa im v 38. minúte vrátil vedenie. Faivre mu asistoval takmer rovnako ako pri prvom góle.

PSG nečakane zakoplo.
PSG nečakane zakoplo.Opta by StatsPerform

Parížania kompenzovali svoju kvantitatívnu nevýhodu kvalitatívnou prevahou a na začiatku druhého polčasu zatlačili hostí k ich vlastnému pokutovému územiu. Šance červeno-modrých pramenili najmä zo štandardných situácií, ale obrana Lorientu umne odvracala všetky nebezpečenstvá a z času na čas pripravila Les Merlus útočnú akciu.

Namiesto stupňujúceho sa tlaku domácich boli fanúšikovia v Parc des Princes svedkami pomerne pokojného záveru. V 89. minúte strelil ďalší gól hostí Bamba Dieng, ktorý išiel úplne sám proti brankárovi PSG a na dvakrát ho prekonal.

Ďalší program:

Marseille - Auxerre 2:1 (0:1)

Góly: 75. Ünder, 77. Sánchez - 33. Toure

Auxerre odolávalo atakom Marseille. Dokonca krátko po polhodine hry išlo, prekvapivo, do vedenia. Lenže v záverečnej štvrťhodine predviedli domáci kvalitu a v priebehu dvoch minút súboj otočili vo svoj prospech. Presadil sa Ünder i Sánchez. Po zaváhaní PSG majú manko na lídra už len päťbodové.

Tabuľka Ligue 1
Tabuľka Ligue 1Flashscore