Dlhočizná šnúra bez prehry Remeša sa skončila, PSG doma zlyhalo s Rennes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dlhočizná šnúra bez prehry Remeša sa skončila, PSG doma zlyhalo s Rennes

Aktualizované
Alexis Sanchez strelil dva góly.
Alexis Sanchez strelil dva góly.Profimedia
Futbalisti AS Monako vyhrali v nedeľnom zápase 28. kola francúzskej Ligue 1 na trávniku Ajaccia 2:0. Paríž St. Germain so svojou ofenzívnou silou nestrelil na domácom trávniku Rennes ani gól. Marseille v záverečnom dueli dňa ukončilo sériu bez prehry Remešu.

AC Ajaccio - AS Monako 0:2 (0:1)

Góly: 27. Ben Yedder, 84. Diatta, ČK: 53. Bayala (AC Ajaccio)

Úvodné dejstvo bolo dosť priamočiare. Pred polhodinou hry iba vyrazil strelu hostí Leroy, čím dal šancu na dorážku najlepšiemu zakončovateľovi Monaka - Wissam Ben Yedder sa nemýlil a skóre otvoril. Vyrovnať mohol v nadstavenom čase Belaili, lenže priestor odkrytej brány zo strednej vzdialenosti netrafil.

Možnosti Ajaccia na triumf sa scvrkli po vylúčení Cyrilla Bayalu krátko po prestávke. V záverečnej desaťminútovke zahodili tutovky Camara i Nouri, definitívu výsledku dal iný muž. Krépin Diatta šikovne prehodil gólmana a poistil AS štvrtú priečku s 54 bodmi iba o tri body za druhým Lens, ktoré by v súčasnosti išlo priamo do Ligy majstrov. AC na druhej strane zostalo osemnáste, po dueli Troyes sa môže prepadnúť o priečku nižšie.

Monako dominovalo v držaní lopty, rohoch i v strelách na bránu.
Monako dominovalo v držaní lopty, rohoch i v strelách na bránu.Flashscore

HSC Montpellier – Clermont Foot 2:1 (0:1)

Góly: 61. a 72. Wahi – 32. Khaoui, ČK: 90.+2 Ferri (HSC Montpellier)

Montpellier doma porazil Clermont a predĺžil svoju bodovú sériu na šesť zápasov. Skvelý výkon za juhofrancúzsky tím podal Elye Wahi, ktorý v priebehu 11 minút druhého polčasu strelil dva góly. Domáci si pripísali tretie ligové víťazstvo v rade a výrazne sa priblížili k hornej polovici tabuľky.

OGC Nice – FC Lorient 1:1 (0:1)

Góly: 78. Laborde - 30. Meite, ČK: 90.+2 Igor Silva (FC Lorient)

Nice remizovalo s Lorientom 1:1. Po polhodine hry otvoril skóre Bamo Meïté, ktorý skóroval prvýkrát v najvyššej francúzskej súťaži. Sériu Nice bez prehry od 11. januára zachránil v 78. minúte Gaëtan Laborde. Oba tímy berú v neúplnej ligovej tabuľke siedme a ôsme miesto so 44 bodmi.

RC Štrasburg – AJ Auxerre 2:0 (1:0)

Góly: 5. Nyamsi, 85. Diallo

ESTAC Troyes – Stade Brest 2:2 (2:1)

Góly: 35. Ripart, 38. Rony Lopes - 30. Rami, 75. Del Castillo (z 11m)

Paríž St. Germain – Stade Rennes 0:2 (0:1)

Góly: 45. Toko Ekambi, 48. Kalimuendo

Rennes nasmeroval k cennému triumfu na konci prvého polčasu gólom Karl Toko Ekambi, krátko po prestávke zvýšil na 2:0 Arnaud Kalimuendo. Favorit v zostave s Kylianom Mbappém i Lionelom Messim nedokázal ani raz prekonať brankára hostí Stevena Mandandu a na čele neúplnej tabuľky má náskok deväť bodov pred priebežne druhým Lensom. Tím z Rennes figuruje na piatej pozícii. Paríž prehral doma po 35 zápasoch. 

Stade Remeš – Olympique Marseille 1:2 (1:2)

Góly: 13. Balogun – 16. a 29. Sanchez

Remeš prehralo po neuveriteľnej 19-zápasovej sérii bez prehry. Dvomi gólmi ukončil ich míľnik Alexis Sanchez ešte v úvodnom dejstve. Balogun síce vyrovnal, ale Marseille sa dočkalo troch bodov. Neprehralo tretí duel po sebe a na vedúci Paríž má manko sedem bodov. Domáci sú deviati.

Tabuľka Ligue 1.
Tabuľka Ligue 1.Flashscore