Jasná záležitosť Marseille, bleskový obrat Lille nad Montpellierom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jasná záležitosť Marseille, bleskový obrat Lille nad Montpellierom

Aktualizované
Lille sa postaralo o bleskový obrat.
Lille sa postaralo o bleskový obrat.AFP
V 31. kole Ligue 1 zvíťazilo Lille nad Montpellierom 2:1. Zápas sa nevyvíjal dobre pre "dogy", ktoré ešte na začiatku 70. minúty prehrávali. Potom ukázali svoju elitnú disciplínu, ktorou je silný finiš. V predchádzajúcich dvoch víťazstvách rozhodli o svojom úspechu až v záverečných piatich minútach, tentoraz sa o niečo skoršími gólmi blysli Jonathan David (23) a Rémy Cabella (33).

Lille OSC - Montpellier HSC 2:1 (0:1)

Góly: 70. David, 72. Cabella - 24. I. Sylla

Domáci hneď od začiatku zatlačili na svojho súpera, čo vyústilo do prvej príležitosti Bambu, ktorý hlavičkou po rohovom kope preveril brankára Benjamina Lecomta. Potom prekvapujúco udreli hostia. Po skvelej kombinácii sa do streleckej pozície dostal Elye Wahi a hoci loptu netrafil ideálne, dokázal ju predĺžiť na Issiaga Syllu, ktorého pokus už rozvlnil sieť.

V 29. minúte mohol byť Montpellier ešte šťastnejší. Po skvelej prihrávke musel Wahbi Khazri prekonať "už iba" brankára, lenže tuniskému reprezentantovi sa lopta zamotala pomedzi nohy. "Dogy" boli ako obarené a do konca polčasu nemali šancu na vyrovnanie.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Opta by StatsPerform

V kabíne domácich musel byť veľmi dôrazný prejav trénera, pretože od začiatku druhého dejstva bol tím zo severu Francúzska jasne aktívnejší. Veľkú šancu mal André Gomes, keď si na hranici šestnástky spracoval loptu a technicky ju zatočil k žrdi, no trafil iba konštrukciu brány.

Z rovnakej akcie Benjamin André vyskúšal Lecomteho skákavým projektilom. Ujala sa až šanca v 70. minúte. David si šikovne počkal na Cabellovu prihrávku a nekompromisne vyrovnal. O dve minúty neskôr už Lille viedlo. Tvrdú strelu Ismailyho Lecomte vyrazil, ale Cabella čakal pri vzdialenejšej žrdi a otočil skóre. Montpellier po rýchlych úderom kontrovať nedokázal.

AJ Auxerre - FC Nantes 2:1 (2:0)

Góly: 5. Jubal (z 11 m), 42. Da Costa – 55. Mohamed

Nantes, ktoré sa nedávno po roku opäť dostalo do finále Francúzskeho pohára, sa v lige naďalej trápi a na pôde Auxerre prehralo 1:2. Na začiatku prvého polčasu premenil Jubal penaltu a v závere zvýšil vedenie Nuno Da Costa. "Kanárici" nevyhrali už ôsmy ligový zápas v rade a opäť sa nebezpečne priblížili k zóne zostupu, od ktorej ich teraz delia len dva body.

Stade Brest - OGC Nice 1:0 (1:0)

Gól: 12. Le Douaron

Zápas medzi Brestom a Nice sa skončil tesným víťazstvom domácich 1:0. O troch bodoch, ktoré udržali "pirátov" nad zónou zostupu, rozhodol na začiatku zápasu svojím ôsmym ligovým gólom v sezóne Jérémy Le Douaron. Ambiciózni "orli" nedokázali vyhrať šiesty ligový zápas v rade a s najväčšou pravdepodobnosťou prišli o šancu vybojovať si miestenku v pohárovej Európe.

Clermont Foot - Angers SCO 2:1 (2:1)

Góly: 33. Kyei (z 11 m), 39. Saračevič (z 11 m) - 28. Hunou

ČK: 45.+1 Neto Borges, 90.+6 Seidu A. (obaja Clermont)

Angers nedokázalo nadviazať na predchádzajúce duely, v ktorých dokázalo bodovať proti dvom favoritom, a prehralo s Clermontom 1:2. Čierno-bieli začali dobre a po 28 minútach sa ujali vedenia vďaka presnému zásahu Adriena Hunoua. Potom dvakrát faulovali vo vlastnom pokutovom území, čím darovali súperovi penalty, ktoré Clermont bez problémov premenil. Do konca napínavého prvého polčasu sa prejavila aj nedisciplinovanosť domácich, ktorých poslala do oslabenia červená karta Neta Borgesa. Posledný tím súťaže početnú výhodu nevyužil a domáce mužstvo slávilo tretie víťazstvo v rade.

Hostia si napriek presilovke nedokázali vypracovať čisté šance.
Hostia si napriek presilovke nedokázali vypracovať čisté šance.Opta by StatsPerform

RC Štrasburg - AC Ajaccio 3:1 (1:0)

Góly: 26. Gameiro (z 11 m), 71. Diarra, 90. Suzuki - 76. Barreto

Štrasburg v dôležitom zápase zdolal AC Ajaccio 3:1. Skóre otvoril v 26. minúte z pokutového kopu skúsený Kévin Gameiro, ktorý sa inšpiroval Antonínom Panenkom. Náskok favorita poistil v 71. minúte Habib Diarra. Alsasania sa potom viac sústredili na udržanie čistého konta, čo sa im síce nepodarilo, ale napriek tomu víťazstvo ubránili. Aj vďaka trom bodom sa východofrancúzsky tím udržal v hre o zotrvanie v najvyššej súťaži, keď stráca dva body na šestnásty Brest.

AS Monaco - FC Lorient 3:1 (2:0)

Góly: 14. Diatta, 27. Golovin, 55. Volland - 86. Kone (z 11 m)

Monaco doma porazilo Lorient 3:1. Kniežací klub rozhodol zápas už v prvej polhodine, keď skórovali Krepin Diatta a Aleksandr Golovin. Najmä gól prvého menovaného vzbudil na tribúnach emócie, keďže senegalský útočník dopravil loptu do siete prsiami. Tretím víťazstvom v posledných štyroch dueloch sa navyše futbalisti z Azúrového pobrežia priblížili k tretiemu Marseille v neúplnej tabuľke.

Priebeh zápasu.
Priebeh zápasu.Opta by StatsPerform

Marseille - Troyes 3:1 (2:0)

Góly: 2., 64. Vitinha, 40. Ünder - 90+1. Balde

Marseille malo stretnutie pevne v rukách, čo potvrdilo v prvom dejstve dvomi zásahmi. Hneď v úvode sa presadil Vitinha, na ktorého päť minút pred prestávkou nadviazal Ünder. Autor prvého zásahu sa presadil ešte raz, krátko po hodine hry. Po rohovom kope hlavičkoval do pravej žrde Kolašinac a 23-ročný Portugalčan stál tam, kde mal. Loptu dopravil do siete. Troyes v nadstavenom čase iba kozmeticky upravilo rezultát.

Tabuľka Ligue 1
Tabuľka Ligue 1Flashscore