Tréner argentínskych majstrov sveta zvažuje rezignáciu. Scaloni: Musím popremýšľať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tréner argentínskych majstrov sveta zvažuje rezignáciu. Scaloni: Musím popremýšľať
Scaloni zaskočil hráčov i novinárov.
Scaloni zaskočil hráčov i novinárov.Reuters
Argentínsky manažér Lionel Scaloni (45), víťaz majstrovstiev sveta vo futbale, sa šokujúco priznal, že uvažuje o odchode zo svojej funkcie. Urobil tak po tom, čo jeho tím v utorok v Riu de Janeiro dosiahol vzácny úspech a Brazílii uštedril historicky prvú domácu prehru v kvalifikácii MS.

Scaloniho prekvapivé vyhlásenie o jeho budúcnosti prišlo z ničoho nič počas jeho tlačovej konferencie na štadióne Maracana, kde Argentína porazila svojho rivala 1:0 a udržala sa na čele juhoamerickej kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2026.

"Argentína potrebuje trénera, ktorý jej môže dať všetku energiu a cíti sa dobre. Musím sa zastaviť a nad všetkým sa zamyslieť. Mám toho na premýšľanie naozaj veľa," povedal v úvode lodivod, ktorý neodpovedal na žiadne otázky a pokračoval:

"Nie je to rozlúčka alebo niečo podobné, ale musím sa zamyslieť, pretože latka je veľmi vysoko a je komplikované pokračovať a vyhrávať. Musím proste premýšľať. Potom sa porozprávam s prezidentom zväzu a hráčmi."

Reprezentačný tréner sa chopil funkcie v roku 2018 a v roku 2021 doviedol Argentínu k titulu na Copa América - prvej veľkej trofeji od MS 1986. Vlani v Katare získal so svojím výberom nekonečnú slávu zásluhou triumfu na svetovom šampionáte

"Sme si istí a dúfame, že Scaloni bude pokračovať. Uvidíme, teraz bude mať čas na rozmyslenie, v šatni o tom nič nepovedal. Pokúsime sa ho presvedčiť," prezradil novinárom argentínsky obranca Cristian Romero.