Bez Gajdoša či Hollého. Tréner Rusnák nominoval hráčov na prípravný kemp pred MS U20

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bez Gajdoša či Hollého. Tréner Rusnák nominoval hráčov na prípravný kemp pred MS U20
Tréner Rusnák má pred sebou so svojimi zverencami prípravný kemp v Šamoríne.
Tréner Rusnák má pred sebou so svojimi zverencami prípravný kemp v Šamoríne.TASR
Futbalové majstrovstvá sveta do 20 rokov v Argentíne sa blížia. Zverenci Alberta Rusnáka (49) absolvujú pred odletom záverečný kemp v Šamoríne (7. - 10. mája).

Tréner Rusnák nominoval 26 hráčov, z toho štyroch brankárov, ôsmich obrancov a po sedem stredopoliarov i útočníkov. Kempu sa nezúčastní Artur Gajdoš či Dominik Hollý. Obaja si plnia svoje klubové povinnosti, keďže trenčiansky AS stále bojuje o zotrvanie vo Fortuna lige. Otázny je príchod Adama Grigera

"V tomto momente sme v spojení s Cagliari, dohadujeme termín jeho uvoľnenia. AS Trenčín nám uvoľnil do kempu a na majstrovstvá sveta len jedného hráča a to Šimona Mičudu. Ostatných futbalistov klub na kemp nepustil a zatiaľ si ich ponechal."

"S predstaviteľmi AS sme v spojení a riešime možnosti uvoľnenia ďalších jeho hráčov,“ ozrejmil pre futbalsfz.sk situáciu kormidelník Slovenska. Premiérovo sa v nominácii ocitli Šimon Faško, Ján Murgaš, Nino Marcelli, Zoran Záhradník a Leo Sauer.

Skupinový program Slovenska
Skupinový program SlovenskaFlashscore

V Šamoríne čaká reprezentantov sedem tréningových jednotiek, počas ktorých budú pilovať systémové veci a pripravovať sa na jednotlivých súperov.

Slovenské vychádzajúce nádeje čaká šampionát po dlhých dvadsiatich rokoch. Naposledy sa reprezentanti predstavili v Spojených arabských emirátoch v roku 2003. Majstrovstvá sveta v Argentíne sa začínajú 20. mája a skončia 11. júna.

Nominácia na prípravný kemp v Šamoríne: 

Brankári: Adam Danko (FK Pohronie), Filip Baláž (MFK Dukla Banská Bystrica), Adam Hrdina (ŠK Slovan Bratislava), Samuel Belaník (MŠK Žilina)

Obrancovia: Samuel Kopásek (MŠK Žilina), Damián Kachút (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Dávid Ovšonka (FK Železiarne Podbrezová), Jakub Luka (MFK Dolný Kubín), Šimon Mičuda (AS Trenčín), Marek Ujlaky (FC Spartak Trnava), Sebastian Kóša (FC Spartak Trnava), Nicolas Šikula (FK Železiarne Podbrezová)

Stredopoliari: Šimon Faško (FK Železiarne Podbrezová), Gabriel Halabrín (MFK Ružomberok), Ján Murgaš (FCM Flyeralarm Traiskirchen), Samuel Urgela (FK Pohronie), Dominik Šnajder (MŠK Žilina), Máté Szolgai (FC ŠTK 1914 Šamorín), Mario Sauer (MŠK Žilina)

Útočníci: Viktor Sliacky (FC Petržalka), Timotej Jambor (MŠK Žilina), Nino Marcelli (ŠK Slovan Bratislava), Adam Gaži (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Zoran Záhradník (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Lucas Demitra (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Leo Sauer (Feyenoord Rotterdam)