Ekvádor vyhral zaslúžene. Slováci ukázali, na čom môžu stavať proti USA, hodnotí Urgela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ekvádor vyhral zaslúžene. Slováci ukázali, na čom môžu stavať proti USA, hodnotí Urgela
Rastislav Urgela hodnotil zápas medzi Slovenskom a Ekvádorom.
Rastislav Urgela hodnotil zápas medzi Slovenskom a Ekvádorom.
Archív R .U.
Slovenská futbalová reprezentácia v druhom zápase na MS do 20 rokov prehrala s Ekvádorom 1:2 napriek tomu, že viedla. Stretnutie exkluzívne pre Flashscore Správy hodnotí Rastislav Urgela (47), ktorý má ako tréner bohaté skúsenosti s mládežníckym futbalom a momentálne vedie A-mužstvo FK Pohronie.

Ako hodnotíte zápas?

"Napriek prehre sme neodohrali vôbec zlý duel. V úvode sme boli aktívnejší, ale približne od 10. - 15. minúty technickejší súper začal preberať hru a snažil sa byť nebezpečný. Nám sa podarilo streliť pekný gól a je škoda, že sme neudržali do prestávky jednogólový stav. Ekvádor ale vyrovnal zaslúžene. V druhom polčase ukázal obrovskú kvalitu, trafil dve brvná, dal nádherný gól a výsledok preklopil na svoju stranu. My sme zareagovali zmenou rozostavenia a hra sa v poli viac vyrovnala. Škoda, že sme si vypracovali šancu až v nadstavenom čase, ktorú sme nepremenili. Tesné víťazstvo Ekvádora je však spravodlivé."

Prehľad zápasu Ekvádor - Slovensko

Štatistický pohľad na zápas.
Flashscore

Ako veľmi ovplyvnil slovenské mužstvo inkasovaný gól v nadstavení?

"Vyplynul z tlaku ku koncu polčasu, kde sme urobili reťazec chýb v defenzíve a v nevhodnom čase tesne do prestávky. To hráčov súpera ešte viac nakoplo a v úvode druhého polčasu ukázali svoju obrovskú kvalitu, keď nás aj potrestali gólom."

V ktorých aspektoch hry bol Ekvádor lepší?

"Bol lepší a silnejší v kombinácii, v hre jeden na jedného a veľmi nebezpečný v rýchlych prechodoch po zisku lopty do našej rozhodenej obrany."

Ako ovplyvnila hru Slovenska zmena rozostavenia v druhom polčase?

"Tu musím povedať, že náš realizačný tým zareagoval správne a pribrzdili sme tým veľký druhopolčasový tlak ekvádorských hráčov."

Ktoré pozitívne veci si môžeme zobrať do zápasu s USA?

"Hlavne nasadenie, ale aj kvalita v prechodovej fáze v úvode stretnutia mala slušné parametre. Nebezpeční vieme byť z centrovaných lôpt po akciách z krajných vertikál. To sú aspekty našej hry, na ktorých sa dá stavať aj proti ďalšiemu súperovi."

Slovensko - USA

Slováci uzavrú pôsobenie v základnej skupine zápasom proti USA.
Flashscore