MS U20 vo futbale, 2. deň: Taliani zdolali Brazíliu, Kolumbia otočila duel s Izraelom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 2. deň: Taliani zdolali Brazíliu, Kolumbia otočila duel s Izraelom
Aktualizované
Kolumbia má tri body z duelu s Izraelom.
Kolumbia má tri body z duelu s Izraelom.
Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa začínajú 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastní celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár druhého hracieho dňa.

Skupina C

Izrael - Kolumbia 1:2 (0:0)

Góly: 57. Turgeman (pen.) - 74. Cortes (pen.), 90. Molano

Skóre stretnutia sa otváralo v 57. minúte. Kevin Andres Mantilla Camargo išiel do napádania až príliš horlivo a Juan Calderon odpískal nedovolený zákrok. Dor Turgeman sa za Izrael z bieleho bodu nemýlil, loptu poslal presne do opačnej strany, akú si vybral brankár.

Kolumbijčania však ukázali svoju futbalovosť a duel sa im podarilo otočiť. Najskôr takisto z pokutového kopu vyrovnal Oscar Cortes, v 90. minúte prihral Gustavovi Molanovi, ktorý vypálil z hranice veľkého vápna a rozvlnil sieť súpera

Forma Kolumbie z posledných zápasov.
Flashscore

Senegal - Japonsko 0:1 (0:1)

Gól: 15. Matsuki

Fanúšikovia z krajiny vychádzajúceho slnka sa tešili už po štvrťhodine. Kuryu Matsuki sa vďaka výbornému prvému dotyku zmocnil prihrávky za obranu na hranici šestnástky a loptu napálil presne do pravého dolného rohu. Senegal vyrovnal o šesť minút neskôr, zakončenie Sambu Dialla však systém VAR následne neuznal pre ofsajd. Japonci tak majú prvé tri body.

Zápas v číslach.
Flashscore

Skupina D

Nigéria - Dominikánska republika 2:1 (1:1)

Góly: 31. de Peňa (vl.), 71. Lawal - 23. Azcona (pen.)

Aj v ďalšom stretnutí druhého hracieho dňa turnaja sme videli úspešne premenený pokutový kop. Edison Azcona oklamal v 23. minúte brankára a poslal svoj tím do vedenia, z ktorého sa dlho netešil. O osem minút neskôr si Guillermo de Peňa strelil vlastný gól po pokuse o odhlavičkovanie centra z rohového kopu. Loptu nešťastne poslal k ľavej žrdi.

Nigéria rozhodla o troch bodoch v 71. minúte po sérii zlých obranných zásahov súpera. Samson Lawal využil zaváhanie zadákov, ocitol sa sám pred gólmanom a skóroval.

Hodnotenie hráčov.
Flashscore

Taliansko - Brazília 3:2 (3:0)

Góly: 11. Prati, 28. a 35. (pen.) Casadei - 72. a 87. Marcos Leonardo

Súboj dvoch favoritov priniesol prvopolčasový koncert Talianska a drámu v druhom dejstve. Hviezdou stretnutia bol Cesare Casadei z anglického Readingu, ktorý najskôr v 11. minúte získal v šestnástke centrovanú loptu, odhlavičkoval ju pred bránu, odkiaľ ju Matteo Prati dopravil do siete. Casadei následne skóroval dvakrát v rozpätí 7 minút a zdalo sa, že "Azzurrini" si v pohode dokráčajú k trom bodom.

Brazília však vstúpila po prestávke na trávnik s elánom a dva zásahy Marcosa Leonarda ponúkli napätie až do záverečného hvizdu. Mladí Taliani však duel zvládli a získali mimoriadne cenné prvé body do tabuľky.

Zostavy oboch celkov.
Flashscore