Mohli sme dať aj desať gólov, efektivita bola veľmi slabá, hodnotí Urgela vstup do MS U20

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mohli sme dať aj desať gólov, efektivita bola veľmi slabá, hodnotí Urgela vstup do MS U20
Rastislav Urgela hodnotil zápas medzi Slovenskom a Fidži.
Rastislav Urgela hodnotil zápas medzi Slovenskom a Fidži.Archív R. U.
Slovenská futbalová reprezentácia vstúpila do majstrovstiev sveta U20 úspešne, keď proti Fidži splnila pozíciu favorita a outsidera porazila 4:0, ale negatívom je veľké množstvo zahodených šancí. Stretnutie exkluzívne pre Flashscore Správy hodnotí Rastislav Urgela (47), ktorý má ako tréner bohaté skúsenosti s mládežníckym futbalom a momentálne vedie A-mužstvo FK Pohronie.

Ako hodnotíte zápas?

"Úplne zaslúžené víťazstvo nášho tímu. Boli sme jednoznačne lepší vo všetkých herných činnostiach. Musím však úprimne povedať, že také mužstvo ako Fidži nepatrí na MS."

Vzhľadom na počet šancí, nie sú štyri góly málo?

"Určite je to málo. Mohli a mali sme dať minimálne raz toľko gólov. Keby to skončilo možno aj 10:0, súper by nemohol nič povedať."

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Čo sa týka výkonu, tak mužstvu sa asi nedá nič vytknúť, ale zahodené šance sú určite na debatu. Vidíte to ako veľké mínus tohto zápasu?

"Výkon bol dynamický, najmä prvých 30 minút, potom tempo trošku upadlo, čo bolo na škodu. Napriek tomu sme si vypracovali obrovské množstvo šancí, tie sme však ľahkovážne zahadzovali. Efektivita bola veľmi slabá."

Prehľad zápasu Fidži - Slovensko

Bola na niektorých hráčoch cítiť akási šampionátová nervozita?

"Možno ju niektorí chlapci pred zápasom aj cítili, ale po dobrom úvode to nebolo vidieť." 

Gólový film zápasu.
Gólový film zápasu.Flashscore

Jambor pred gólom tiež zahodil veľa šancí. Naskytá sa možnosť nasadiť do ďalšieho zápasu Grigera?

"Určite nie. Jambor odohral pohybovo veľmi dobrý zápas. Sklamala ho jedine koncovka, pretože z toľkých šancí mohol sám dať aspoň päť gólov. Je dobre, že v závere sa mu podarilo streliť aspoň ten jeden gól, čo ho určite povzbudí. Za mňa na hrote útoku jasná jednotka aj v zápase proti Ekvádoru."

Ktoré aspekty hry potrebuje Slovensko do zápasu s Ekvádorom zlepšiť?

"Udržať tempo hry počas celého zápasu, využiť príležitosti, ktoré sa nám naskytnú vo finálnej fáze a byť ešte presnejší na súperovej polovici pri vedení útoku."

Ekvádor - Slovensko