Víťazný vstup Slovákov na MS U20. Ondrík: Krásny pocit, no škoda nepremenených šancí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazný vstup Slovákov na MS U20. Ondrík: Krásny pocit, no škoda nepremenených šancí
Mladíci s dvojkrížom na hrudi si poradili s exotickým súperom.
Mladíci s dvojkrížom na hrudi si poradili s exotickým súperom.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov zažila na svetovom šampionáte v Argentíne úspešný vstup. V úvodnom stretnutí skupiny B zvíťazila v noci na nedeľu v San Juane nad Fidži 4:0 a ziskom troch bodov si posilnila šance na postup do osemfinále.

Tréner Rusnák nemohol pre trest koučovať slovenský tím z lavičky, ale jeho zverencom to nemuselo prekážať, keď sa do protivníka pustili od úvodného hvizdu. Výsledkom bola ich jasná prevaha a tri strelecké pokusy v úvodnej desaťminútovke, ani jedna však nemierila medzi žrde.

Po aktívnom vstupe do zápasu sa Slovákom podarilo relatívne rýchlo otvoriť skóre. Presný center Lea Sauera z ľavej strany našiel pred bránou Gažiho, ten prudkou hlavičkou zblízka nezaváhal. V 25. minúte už bol náskok favorita dvojgólový, brankára Fidži prekonal kurióznym spôsobom ľahkou strelou medzi nohy Szolgai

Mladí Slováci sa predbiehali v zahadzovaní šancí. Minimálne šesť či sedem si ich pýtalo cestu do siete, smoliarom v tomto smere bol Jambor. V 70. minúte sa presadil Gajdoš a tím spod Tatier viedol rozdielom troch zásahov. - 0:3. Jambor predsa len zlomil strelecké prekliatie a v 79. minúte hlavičkou po rohovom kope pridal štvrtý gól svojho tímu. Slováci si pripísali povinné víťazstvo, môže ich však mrzieť plejáda nepremenených tutoviek.

Strelci duelu Fidži U20 - Slovensko U20
Strelci duelu Fidži U20 - Slovensko U20Flashscore

Vedomí si toho boli všetci vrátane asistenta slovenského trénera. "Škoda nepremenených gólových príležitostí, skóre mohlo byť oveľa lepšie. Je to však krásny pocit zažiť víťazstvo na úvod šampionátu. Chlapci ukázalo množstvo krásnych herných kombinácií, sme relatívne spokojní. Naše góly padli po pekných akciách, hráči si to zaslúžili a teraz si môžu vychnutnať výhru. Určite je dôležité viac chváliť, najmä za počet streleckých pokusov a kombinácií," uviedol v rozhovore pre SFZ Marek Ondrík a dodal:

"V zakončení sme mali veľa smoly, veľakrát rozhodovali milimetre. Do ďalších duelov nesmieme poľaviť v tempe, naďalej musí byť vysoké a nesmieme strácať koncentráciu. Veríme, že získame ďalšie body a nebudeme sa musiež spoliehať na prípadné skóre. Musíme sa presadiť aj v nasledujúcich stretnutiach."

Slováci si výhrou zabezpečili priebežnú prvú priečku v tabuľke základnej skupiny B. Ich najbližšou skúškou bude 23. mája o 23:00 reprezentácia Ekvádora, o tri dni neskôr je na 20:00 naplánovaný výkop merania síl s USA.

Najbližšie zápasy mladých Slovákov na MS
Najbližšie zápasy mladých Slovákov na MSFlashscore