Fidži si ani neškrtlo. Slováci strelili štyri góly, ale zahodili veľa šancí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fidži si ani neškrtlo. Slováci strelili štyri góly, ale zahodili veľa šancí
Aktualizované
Slováci nemali s Fidži žiadny problém.
Slováci nemali s Fidži žiadny problém.Profimedia
Slovenská reprezentácia otvorila MS do 20 rokov výhrou proti Fidži 4:0. Napriek jednoznačnému hernému obrazu a aj výsledku môžu mrzieť mnoho zahodené príležitosti. Zverenci trénera Alberta Rusnáka vyslali až 37 striel a mali 72-percentné držanie lopty.

Fidži - Slovensko 0:4 (0:2)

Góly: 17. Gaži, 25. Szolgai, 70. Gajdoš, 79. Jambor

Slováci boli od začiatku futbalovejší, ale prvé minúty sa ako keby zoznamovali so šampionátom. Prichádzalo síce veľa akcií, tie neboli presne zakončené. Až po štvrťhodine hry hlavičkoval k žrdi Jambor a Mustahib vytiahol výborný zákrok.

O dve minúty neskôr zverenci trénera Rusnáka predviedli krásnu rýchlu akciu po krídle, kadiaľ loptu ťahal Leo Sauer a centrom na zadnú žrď našiel hlavu Adama Gažiho, ktorý otvoril skóre - 0:1.

Druhý gól mal na nohe Jambor. Sauer ho našiel pred päťkou, avšak kapitán neprestrelil bol mnohých protihráčov. Razom z toho bola doslova exhibícia slovenských útokov. Druhý raz sa vlnila sieť po pokuse Gajdoša, no Kopásek centroval už spoza bránkovej čiary.

Obrovská herná aj štatistická prevaha bola na strane Slovenska.
Obrovská herná aj štatistická prevaha bola na strane Slovenska.Flashscore

Pressing Slovákov viedol k zisku lopty. Maté Szolgai si nabehol z druhej vlny, aby pravačkou namieril síce len do stredu bránky, lenže Mustahib spravil obrovskú chybu, nakoľko mu hrací predmet prešiel trestuhodne pomedzi nohy za čiaru - 0:2.

Jambor v 32. minúte hlavičkoval center Šikulu, Mustahib loptu vytesnil na brvno. Šnajder z diaľky tesne minul. Slovenský kapitán bol nesmierne aktívny. Pokúsil sa o strelu takmer z polovice ihriska, chýbali iba decimetre, aby nachytal gólmana Fidži. Po prvom polčase sme vyhrávali o dva presné zásahy.

Druhý polčas začal tam, kde úvodný skončil. Koncovka Slovákov nebola ideálna, pretoža aj technický pokus voľného Sauera smeroval iba na Mustahiba. Jambor nie a nie presadiť sa, z hranice bieleho bodu sa zase blysol brankár súpera.

V 70. minúte centroval zľava Artur Gajdoš. Jeho pas prepadol okolo dvoch spoluhráčov až do siete. Situáciu skúmal VAR a zistil, že gól platiť bude - 0:3. Prvú strelu tímu z Fidži poslal v 77. minúte Raheem. Priamy kop nevyužil na zakončenie medzi tri žrde.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dočkal sa aj najaktívnejší hráč Timotej Jambor. Potreboval na to až trinásť pokusov, no hlavičkou nasmeroval center z rohu nechytateľne pod brvno - 0:4. Napriek jasnej výhre Slováci zahadzovali miestami 110-percentné šance. Striedajúci Marcelli hlavičkoval, na čiare zachránil odkopom Raheem. Vzápätí Mário Sauer prestrelil prázdnu bránku.

Konečný výsledok tak bol 4:0 z pohľadu Slovenska, ktoré môže ľutovať viacero nevyužitých príležitosti. V druhom zápase základnej skupiny B sa v utorok o 23:00 postaví proti Ekvádoru. V piatok ho čaká USA.

Pozrite si kompletný program prvého hracieho dňa šampionátu.