MS U20 vo futbale, 8. deň: Taliani s priamym postupom, radosť Izraela, smútok Senegalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 8. deň: Taliani s priamym postupom, radosť Izraela, smútok Senegalu
Aktualizované
Dvojgólový Talian Casadei v obkľúčení spoluhráčov.
Dvojgólový Talian Casadei v obkľúčení spoluhráčov.Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár ôsmeho hracieho dňa.

SKUPINA D

Brazília - Nigéria 2:0 (2:0)

Góly: 43. Jean Pedroso, 45+2. Marquinhos 

Už v deviatej minúte mohla viesť Nigéria, keď Sunday Jude si zbehol na center a zvnútra šestnástky namieril do brvna. O dve minúty na to odpovedala Brazília vďaka Saviovi, ktorý strieľal vedľa pravej žrde. Na ďalší vzruch sa čakalo až do samého záveru prvého dejstva. Prišiel hneď dvojitý. Najskôr zužitkoval rohový kop nekompromisne Pedroso a v nadstavenom čase na neho nadviazal po kombinačnej akcii Marquinhos.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Po zmene strán veľké príležitosti neprichádzali. Až pätnásť minút pred záverečným hvizdom opečiatkoval brvno Nigérijčan Sarki. Brazílčania žiadnu drámu nepripustili a nadviazali tak na jasný triumf s Dominikánskou Republikou. Do osemfinále postupujú z prvého miesta. 

Dominikánska Republika - Taliansko 0:3 (0:1)

Góly: 19. Casadei, 50. Ambrosino, 83. Casadei

Taliani po prehre s Nigériou museli dúfať, že nedopustia zaváhanie s Dominikánskou Republikou a rovesníci z Brazílie uspejú proti Nigérii. "Azzurri" vyšlo všetko podľa predstáv a z druhej priečky smerujú do osemfinále. Ako do skupiny vstúpil, tak ju aj ukončil. Casadei sa po druhý raz na šampionáte presadil v jednom stretnutí dvakrát.

Súboj bol v talianskej réžii
Súboj bol v talianskej réžiiFlashscore

V 50. minúte pridal presný zásah Ambrosino. Skupina D je zatiaľ na šampionáte najvyrovnanejšia, keďže tri celky dosiahli šesť bodov a o ich osude rozhodlo skóre. Nigéria nemusí smútiť, keďže do vyraďovacej časti má nakročené z tabuľky tretích najlepších tímov. 

SKUPINA C

Kolumbia - Senegal 1:1 (0:1)

Góly: 90+5. Cortés - 30. Camara

Pre Senegal to bola nepríjemná porážka, keď mu v závere zápasu Óscar Cortés zobral nádej na postup zo skupiny C, čím naopak zvýraznil šance Slovákov na postup do osemfinále (viac v postupovej kalkulačke nižšie). A to napriek tomu, že Senegal viedol viac ako hodinu.

Africkí šampióni sa ujali vedenia, keď sa Camara vrhol na zlú spätnú prihrávku Mantillu, aby sa hnal na bránu a poslal loptu do pravého dolného rohu. Camara bol čoskoro opäť zapojený do akcie, ale trafil iba žrď predtým, ako kolumbijský brankár Marquinez zákrokom odmietol radosť Diopa.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Kolumbia začala bojovať v druhom dejstve a mohla vyrovnať skôr, keby sa Manyomova hlavička po centri Salazara neodrazila do konštrukcie. V samom závere však Kolumbia predsa vyrovnala, keď sa Cortés dostal k lopte a skvele preloboval senegalského brankára Ndiayeho. Juhoameričania si zachovali neporaziteľnosť, zatiaľ čo Senegal dramaticky vypadol z turnaja.

Japonsko - Izrael 1:2 (1:0)

Góly: 45+1. Sakamoto - 76. Nawi, 90+1. Senior

ČK po 2. ŽK: 68. Binyamin

Napriek tomu, že Izrael hral poslednú polhodinu s desiatimi mužmi, zabezpečil si účasť vo vyraďovacej fáze svojich prvých majstrovstiev sveta vo futbale do 20 rokov, keď na štadióne v Mendoze zdolal Japonsko 2:1.

"Modrí samuraji" mali väčšinu prvého polčasu prevahu, ale spočiatku sa im nepodarilo prekonať izraelského brankára Tzarfatiho, ktorý dvakrát zneškodnil Matsumuru a krátko na to aj pokus Takaia. Japonsko nakoniec našlo cestu k úspechu, keď Sakamoto premenil priťuknutie Matsukimu a dal svoj prvý gól na turnaji.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Úloha Izraelčanov bola v polovici druhého polčasu oveľa ťažšia, keď bol za dve rýchle žlté karty vylúčený náhradník Binyamin. Zverenci Ofira Haima však pokračovali vo svojej hre a nakoniec vyrovnali, keď sa po koncovke Madmouna hlavou presadil žolík Nawi.

Napriek početnej nevýhode sa Izrael v prvej minúte nadstaveného času ujal nepravdepodobného vedenia, keď sa blysol Omer Senior. Tento gól katapultoval Izrael na druhé miesto a do vyraďovacej fázy, Japonsko poslal na tretie miesto v skupine C, pričom už pred záverečnými duelmi skupiny E a F je jasné, že ázijská krajina sa ďalej neprebojuje.

Postupová kalkulačka slovenských mladíkov do osemfinále.