MS U20 vo futbale, semifinále: O trofej sa pobijú Uruguaj a Taliansko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, semifinále: O trofej sa pobijú Uruguaj a Taliansko
Aktualizované
Uruguaj bude hrať v Argentíne o majstrovský titul.
Uruguaj bude hrať v Argentíne o majstrovský titul.Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýbalo ani Slovensko. Zverenci Alberta Rusnáka (49) vypadli v osemfinále. Flashscore Správy vám prinášajú sumár semifinále. Kto si vybojoval miestenku vo finále?

SEMIFINÁLE

Uruguaj - Izrael 1:0 (0:0)

Gól: 61. Duarte

Súboj Dávida s Goliášom zvládol favorizovaný Uruguaj a zahrá si tak tretie finále majstrovstiev sveta do 20 rokov. Môže za to vďačiť aj skalopevnej defenzíve, veď proti Izraelu si v semifinále udržal už piate čisté konto na turnaji. Izrael nenapodobní Ghanu spred 30 rokov, ktorá sa ako debutant prebojovala až do finále. O jeho osude rozhodol krátko po hodine hry Duarte. Pohotovo zareagoval na strelu spoluhráča Romera, ktorá opečiatkovala pravú žrď a dorazil ju za chrbát bezmocného brankára.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Taliansko - Južná Kórea 2:1

Góly: 14. Casadei, 86. Pafundi - 23. Seung-Won

Taliani vedení najlepším strelcom turnaja - dovtedy šesťgólovým Casadeiom - mali pred sebou náročnú skúšku v podobe ostatného finalistu a strieborného medailistu z Južnej Kórey. Futbalisti z Apeninského polostrova vyradili vo štvrťfinále Kolumbiu, ktorej strelili tri góly. O dva z nich sa postaral spomínaný taliansky kanonier. Jeden sám dal, na druhý prihral. Aj vďaka nemu sa predstavili v treťom semifinále v rade. Ich súper zdolal Nigériu zásahom z 95. minúty.

Dvadsaťročný Cesare Casadei na svoj siedmy šampionátový zásah nečakal dlho, zaknihoval ho už v 14. semifinálovej minúte. O pár okamihov mu však gólovo odpovedal protivník Seung-Won. Z gólového korenia to na viac ako hodinu bolo všetko. Na rad však prišla 86. minúta a definitívne rozhodnutie z produkcie 17-ročného Simoneho Pafundiho. Mladík hrajúci za Udinese poslal svoju krajinu do finále MS.

Štatistiky duelu Taliansko U20 - Južná Kórea U20
Štatistiky duelu Taliansko U20 - Južná Kórea U20Flashscore