Rusnák pred osemfinále MS U20 s Kolumbiou: Nepríjemný súper, máme sa na čo pripraviť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rusnák pred osemfinále MS U20 s Kolumbiou: Nepríjemný súper, máme sa na čo pripraviť
Slovenskí mladíci vyzvú kvalitného oponenta.
Slovenskí mladíci vyzvú kvalitného oponenta.Profimedia
Slovenských futbalových reprezentantov do 20 rokov čaká na svetovom šampionáte v stredu 31. mája osemfinálový stret s Kolumbiou. Zverenci trénera Rusnáka (49) si uvedomujú kvalitu súpera, no chcú sa pobiť o postup medzi najlepšiu osmičku.

"Sokolíci" postupom zo skupiny napodobnili výkon mladých Slovákov spred dvadsiatich rokov, ktorí sa takisto dostali do osemfinále. V ňom podľahli Brazílii po predĺžení. Trénerský štáb na prebiehajúcich majstrovstvách sveta nezaháľal a do práce sa pustil hneď po oznámení postupu. Dôležitú úlohu môže zohrať aj výber brankára, v doterajších troch stretnutiach chytal Adam Hrdina.

Jeho výkony zhodnotil a o dohode medzi gólmanmi pre web SFZ viac prezradil tréner Ivo Pilip:

"Po príchode na šampionát sme si spolu nastavili pravidlá. Chcel som, aby medzi nimi vládla príjemná atmosféra a vzájomná pomoc. Pripomenuli sme si dôležitosť turnaja, upozornil som ich na to, že šancu možno dostane iba jeden. Pochopili to, sú to profesionáli. Adam nás presvedčil už na majstrovstvách Európy. V prvom zápase na MS nemal veľa roboty, no zvládol to bez chyby. Počas ďalších stretnutí podal koncentrované výkony, sme s ním spokojní."

Pilip sa nepriamo vyjadril aj k rébusu voľby jednotky na duel s Kolumbiou. "Brankárov musím pochváliť, v tréningoch sa zodpovedne pripravujú a udržujú si výkonnosť. Otázku gólmana na osemfinále preberiem spolu s trénermi a urobíme dobré rozhodnutie. Kto bude chytať, musí podať spoľahlivý výkon."

Hlavný kouč Albert Rusnák priblížil pocity po zistení, že jeho káder postúpil zo základnej skupiny. "Veľká radosť, tešilo sa celé mužstvo i realizačný tím. Bolo však potrebné okamžite sa sústrediť, rozoberať zápasy nášho súpera. Intenzívne na tom pracujeme a verím, že protivníka dobre zanalyzujeme a kvalitne sa pripravíme."

Lodivod si je vedomý, proti komu Slováci nastúpia. "Je to nepríjemný súper. Jeho hráči sú veľmi hraví, ako to majú vo zvyku všetky juhoamerické reprezentácie. Máme sa teda na čo pripraviť. Kolumbia postúpila z prvého miesta, takže patrí medzi najlepšie tímy. Bude to doposiaľ najsilnejší oponent," vysvetlil.

Termín duelu Kolumbia U20 - Slovensko U20
Termín duelu Kolumbia U20 - Slovensko U20Flashscore