Slovensko čaká dôležité osemfinále s Kolumbiou, Jambor verí v postup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko čaká dôležité osemfinále s Kolumbiou, Jambor verí v postup
Jambor v otváracom stretnutí proti Fidži.
Jambor v otváracom stretnutí proti Fidži.Profimedia
Slovenskí "sokolíci" sa na MS do 20 rokov v Argentíne tešia z postupu do osemfinále. V ňom sa stretnú v stredajšom meraní síl s Kolumbiou. Reprezentanti obsadili v skupine B tretie miesto s tromi bodmi za víťazstvo s Fidži a na postupovú definitívu museli čakať, keďže do ďalších bojov idú okrem prvých dvoch aj štyri najlepšie mužstvá z tretieho miesta.

Šťastie sa na zverencov trénera Alberta Rusnáka usmialo po súboji v skupine E Tunisko - Uruguaj (0:1), ktorý slovenskí mladíci pozorne sledovali v priamom prenose spoločne. Následne medzi nimi zavládla obrovská radosť zo splneného cieľa.

"Pocity sú najkrajšie na svete. Objatia nemali konca. Všetci sa tešíme a pozdravujeme celé Slovensko. Nepredstavovali sme si takýto scenár, chceli sme to potvrdiť nejakým bodom s Ekvádorom alebo USA, bohužiaľ sme museli čakať na ďalšie výsledky. V tejto fáze je asi jedno, s kým hráme a som presvedčený, že chlapci dajú do súboja s Kolumbiou všetko. Viem, že uhráme fantastický výsledok," prezradil pre portál futbalsfz.sk asistent trénera Marek Ondrík.

Mladí Slováci splnili cieľ, ktorým bol postup zo skupiny. Ďalšie výsledky tak pre nich budú príjemným bonusom. "Sme veľmi šťastní. Dúfam, že zo zápasu s USA sa poučíme a odstránime všetky zlé veci. Duel s Kolumbiou bude vyraďovací, takže aj súper bude pod nejakým tlakom. Verím, že výsledky, ktoré sa zatiaľ nedostavili, prídu v ten najvhodnejší moment a postúpime ďalej," povedal kapitán tímu Timotej Jambor.

Zápas s americkým favoritom predstavoval pre Slovákov náročný boj, keďže súper sa na turnaji prezentuje veľmi sebaisto. Podľa Sebastiana Kóšu im meranie síl pomohlo aj z psychického hľadiska: "Prešli sme si tým, že je to súboj o všetko. V osemfinále môžeme byť uvoľnenejší a ukázať kvalitu, ktorú máme."

Prehľad zápasu Kolumbia - Slovensko