Výsledok je celkom prijateľný, hrali sme bojazlivo. Prehru s USA hodnotí tréner Urgela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výsledok je celkom prijateľný, hrali sme bojazlivo. Prehru s USA hodnotí tréner Urgela
Rastislav Urgela pridal pre Flashscore Správy svoj pohľad aj na tretie slovenské vystúpenie v Argentíne.
Rastislav Urgela pridal pre Flashscore Správy svoj pohľad aj na tretie slovenské vystúpenie v Argentíne.Archív R .U.
Slovenská futbalová reprezentácia v záverečnom skupinovom boji na MS do 20 rokov prehrala s USA 0:2. Stretnutie exkluzívne pre Flashscore Správy hodnotí Rastislav Urgela (47), ktorý má ako tréner bohaté skúsenosti s mládežníckym futbalom a momentálne vedie A-mužstvo FK Pohronie.

Ako ste videli našu prehru v záverečnom skupinovom súboji s USA?

"Tím Ameriky ukázal svoju obrovskú kvalitu a až na pár našich pasáží v druhom polčase jasne dominoval počas celého zápasu. Hrali sme s veľkým rešpektom, bojazlivo. Po zmenách v zostave to bolo v druhom dejstve o niečo lepšie. Výsledok 0:2 je ešte pre našich mladých hráčov celkom prijateľný."

Otázniky vyvolala základná zostava. Do hry sa opory ako Jambor či Gajdoš dostali až po prestávke. Môže byť za tým taktika trénerov?

"Je možné, že to bol zámer realizačného tímu. Pre mňa osobne to však bolo prekvapenie, že títo hráči nehrali od začiatku. Ale je to vždy v kompetencii trénera, ako sa rozhodne a akú taktiku zvolí."

Rozostavenie Slovenska v defenzíve miestami pripomínalo 6-3-1. Ako to dokázali Američania využiť?

"Áno, hrali sme v hlbokom bloku a postavení až na záver druhého polčasu, ale hráčov súpera sme veľakrát iba tieňovali. Bol som prekvapený, že sme prehrávali veľa osobných súbojov v defenzíve, po ktorých sa Američania ľahko dostávali do obrovských šancí."

Štatistický pohľad na prehru s USA
Štatistický pohľad na prehru s USAFlashscore

Kde bol najväčší problém zverencov Alberta Rusnáka st.?

"Že sme sa báli hrať s loptou. V sebavedomí a v hre jeden na jedného v defenzíve."

Kto bol najlepším Slovákom na ihrisku?

"Za mňa jednoznačne brankár Hrdina. Bol pokojný, výborný v rozohrávke a viackrát podržal náš tím. Chytil tri-štyri góly."

Prečo prišiel tlak až v závere?

"Keď Amerika vystriedala svojich najlepších hráčov, bolo iba 0:1. Tlak prišiel, prirodzene, od 85. minúty. Škoda, že takto neskoro. Napriek tomu jedna-dve šance volali po vyrovnávajúcom góle. Vyťažili by sme však z minima maximum. Súper strelil aj druhý gól a zaslúžene zvíťazil."

Prehľad zápasu Slovensko - USA 0:2

Čo pozitívne sa dá zo zápasu vziať?

"Vynikajúci výkon nášho brankára, krídelníka Lea Sauera a zlepšená hra po zmene strán, keď sa do hry dostali striedajúci hráči."

Aké výsledky potrebujú Slováci na to, aby sa dostali do osemfinále?

Prečítajte si našu postupovú kalkulačku.