Neprekvapili a musia čakať na vývoj skupín. Slováci prehrali s USA po bezzubom výkone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neprekvapili a musia čakať na vývoj skupín. Slováci prehrali s USA po bezzubom výkone
Aktualizované
V súboji zľava Slovák Dominik Šnajder a Američan Daniel Edelman.
V súboji zľava Slovák Dominik Šnajder a Američan Daniel Edelman.Profimedia
Slovenskí futbalisti prehrali v záverečnom súboji skupiny B na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov s výberom USA 0:2. Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. (49) skončili na treťom mieste s tromi bodmi a aktívnym skóre 5:4. Teraz musia čakať na to, ako sa vyvinie situácia vo zvyšných skupinách - až potom zistia, či si zahrajú aj v osemfinále turnaja.

Slovensko - USA 0:2

Góly: 38. Cowell, 90+6. Tsakiris

Oproti súboju s Ekvádorom nastali v zostave štyri zmeny. Samuela Bagína vymenil v obrane Dávid Ovšonka, v strede poľa nastúpi Mario Sauer na úkor Artura Gajdoša. Dvojica Adamov - Gaži s Grigerom v ofenzíve nahradila Nina Marcelliho a kapitána Timoteja Jambora.

Slováci sa viac sústredili na obranu, v ktorej miestami bránili v bloku 6-3-1, útočili prevažne z brejkov. Štvrťhodina výrazné šance nepriniesla. Obrovský zmätok prišiel po rohovom kope v 24. minúte. Center na hranicu "päťky", zakončenie hlavou Chea, Hrdina musel reagovať. Lopta sa odrazila späť do hry, chaos pokračoval, no Slovákom sa podaril odkop do bezpečia.

O niekoľko sekúnd neskôr to znovu horelo. Hrdina na dvakrát spacifikoval náprah Vargasa z približne 30 metrov, hrozila aj dorážka. 

Obrovskú možnosť potom zahodil Cowell. Dlhý nákop amerického stopéra prešiel cez obranu Slovenska, krídelník USA si prehodil Hrdinu, mal pred sebou prázdnu bránu, avšak nedokázal skrotiť vysokú loptu a včas ho dostúpil Ovšonka.

Brankár Slonina musel prvý raz zasahovať po polhodine. Štandardka Ovšonku z ľavej strany šla po zemi, prešla cez dvojčlenný múr. Prv zakončoval Leo, potom jeho brat Mario Sauer. Gólman londýnskej Chelsea zakročil s ľahkosťou. Cowell svoju druhú možnosť na otvorenie skóre využil, šiel sám na Hrdinu, prekonal ho, ale dodatočne sa mával ofsajd.

Po ďalšej zbytočnej chybe v strede poľa sa Cowell na tretí raz presadil. Obišiel Kopáska, Ovšonku, Gažiho i Kóšu a po strele zvnútra šestnástky k bližšej pravej žrdi poslal favorita do vedenia v 38. minúte - 0:1.

Reakcia mohla prísť prakticky okamžite. Leo Sauer si vzal loptu na ľavom krídle, stiahol si ju na os ihriska, aby vypálil z 23 metrov. Koncovka mierila do pravého horného rohu brány, Slonina vytiahol fantastický reflex. 

Štatistiky po prvom polčase.
Štatistiky po prvom polčase.Flashscore

Po prestávke došlo bezprostredne k trom zmenám na slovenskej strane. V dueli skončili Gaži, Griger a Mario Sauer, nahradili ich Csóka, Jambor a Gajdoš. Ani to nezabránilo tomu, aby sa Luna dostal k lopte po centri na zadnú žrď - hrotový útočník USA trestuhodne minul.

Hrdina sa zahral s nervami fanúšikov, keď si chcel zaseknúť Cowella, ten ale vystihol jeho úmysel. Pre Slovákov to dopadlo dobre - rovnako ako o dve minúty neskôr, keď gólman Slovana Bratislava nohou vykopol prudké zakončenie autora úvodného zásahu.

Aj po hodine hrozil Cowell, ktorý si zas a znovu "povodil" obrancov. Na slovenské šťastie prišiel blok jeho pokusu. Zverenci Alberta Rusnáka st. sa viackrát dostali pred šestnástku súpera, respektíve i do nej, ale buď vystrelili málo razantne/nepresne, alebo si situáciu skomplikovali a prihrali o líniu späť. Pri družine spod Tatier stálo aj šťastie. Zakončenie Lunu zo sedemnástich metrov opečiatkovalo ľavú žrď.

V polovici druhého dejstva prišiel Murgaš, skončil Szolgai, slovenské striedania skompletizoval odchod Kopáska a nástup Mičudu v 75. minúte. V tom čase už na ihrisku neboli dvaja najnebezpečnejší muži USA - Cowell a Luna. Američania kontrolovali priebeh stretnutia, držali loptu na kopačkách a robili minimum chýb.

Striedajúci Sullivan mohol pochovať nádeje Slovákov, obetavý sklz Ovšonku znamenal rohový kop. Posledná minúta riadneho hracieho času priniesla roh Gajdoša. Exekúcia štandardky putovala pod brvno, Slonina vytiahol zákrok súboja - rozhodcovia však obrali krajinu zo starého kontinentu o ďalší roh. 

V nadstavenom čase pálil tesne nad zemou Jambor, koncovka smerovala len doprostred svätyne. Nepresne mieril i Leo Sauer. Dve minúty pred koncom spečatil triumf USA Tsakiris, ktorý sa vo veľkom vápne vyhol dvom súperom a s prehľadom zakončil na 2:0.

Štatistiky na konci súboja.
Štatistiky na konci súboja.Flashscore