Mladíci sa zhodli: Dva rozdielne polčasy. V prvom chýbalo sebavedomie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mladíci sa zhodli: Dva rozdielne polčasy. V prvom chýbalo sebavedomie
Na snímke Adam Gaži, ktorý odohral prvý polčas, po prestávke už do hry nenastúpil.
Na snímke Adam Gaži, ktorý odohral prvý polčas, po prestávke už do hry nenastúpil.TASR
Zverenci Alberta Rusnáka st. (49) majú na šampionáte dvadsaťročných v Argentíne za sebou skupinovú časť. Na úvodné víťazstvo s Fidži v nasledujúcom priebehu nedokázali nadviazať, a tak po prehre 0:2 s USA nemajú postup vo vlastných rukách. Musia čakať na vývoj v ďalších skupinách.

Dva rozdielne polčasy

Oproti predchádzajúcim stretnutiam urobil hlavný lodivod v základnej zostave až štyri zmeny. Na lavičke zostal stopér Bagín, tvorca hry Gajdoš či kapitán Jambor s Csókom. Od úvodu ale Slováci ťahali za kratší koniec. 

"Výkon nebol dobrý hlavne v prvom polčase, pretože sme pôsobili zakríknuto, nesebavedomo. Hráči sa skrývali, aby nedostali loptu. Stojí vás to potom veľa síl, keď sa len bránite, presúvate. Iba systémovými vecami zápas nevyhráte. V prvom dejstve mi chýbala kvalita. Je zaujímavé, že urobíte tri zmeny a zrazu začnú veci fungovať. Škoda. Američania boli veľmi kvalitní, mali výborných hráčov. Po zmene strán sme ukázali, že chceme a vieme hrať. Až na finálnu fázu, v ktorej nám chýba väčší pokoj, presnosť prihrávok. Sú to detaily, s ktorými musíme pracovať," reagoval pre futbalsfz.sk tréner Rusnák.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Mužstvo držal nad vodou brankár Adam Hrdina, ktorý zlikvidoval viacero súperových pokusov. Slováci sa k prvému streleckému pokusu dostali po polhodine hry. Po prestávke urobil realizačný tím tri zmeny a výkon sa zlepšil. Napriek tomu vyložené šance neprichádzali. Dostávali sa do nich futbalisti USA. Skóre uzavreli v samom závere.

"Bol to náročný zápas. Rozdelil by som ho na dva polčasy. V prvom to nebolo dobré. Veľmi sme sa zlepšili v druhom, keď sme ukázali bojovné srdce. Myslím, že sme bojovali až do posledných sekúnd. Nevieme si vysvetliť prvú štyridsaťpäťminútovku. Uvidíme, čo ukáže videoanalýza. Možno sme boli nervózni, že musíme uhrať bod, prípadne víťazstvo. Američania mali svoju kvalitu, ktorú ukázali," vyriekol pre SFZ strážca slovenskej svätyne Hrdina.

Prehľad zápasu Slovensko - USA 0:2

Nič iné, iba čakať 

Slovenské futbalové nádeje nenadviazali na pozitívne výkony s Fidži či Ekvádorom. Proti Juhoameričanom viedli, inkasovali až tesne pred odchodom do kabín. V súboji s USA sa do tempa dostávali ťažko. 

"Snažili sme sa mužstvo pripraviť, aby nastúpilo sebavedomo. Mali sme svoje zdravotné problémy. Chalani podali veľmi dobré bežecké výkony v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. Bolo vidieť, že toho majú plné zuby. Aj oni pocítili na vlastnej koži, kde musia pridať a o koľko sa zlepšiť, aby zvládli majstrovstvá sveta," pridal Albert Rusnák.

Za akých okolností môže Slovensko postúpiť? Prečítajte si postupovú kalkulačku.

Už pred príchodom do Argentíny znel zo slovenskej výpravy jasný cieľ: postup do osemfinále. Sokolíci by sa vyrovnali predchádzajúcej generácii, ktorej sa to podarilo v roku 2003 pri historicky premiérovej účasti v SAE. Po prehre ale nemajú situáciu vo vlastných rukách a musia čakať. "Nezostáva nám nič iné. Zbytočne by sme kalkulovali. Keď si to máme zaslúžiť, postúpime. Keď nie, výsledky sa otočia proti nám a v nedeľu pôjdeme domov," doplnil 49-ročný kormidelník.

Alibizmus v prvom polčase 

Jedným z pozitívnych zjavov je Leo Sauer, ktorý v prebiehajúcom ročníku strávil na hosťovaní v holandskom Feyenoorde. Celok z Rotterdamu si od leta uplatnil opciu a šikovného hráča zo Žiliny vykúpil.

"Duel nám nevyšiel, čo je vidieť na výsledku. Ukázalo sa to aj na našom hernom prejave. V prvom polčase sme hrali alibisticky, bez sebavedomia. Na druhej strane, to, čo sme si povedali v polčase, sme priniesli na trávnik a zlepšili sa. Škoda, že sme tak nehrali od začiatku, možno by to dopadlo inak," nechal sa počuť Sauer. 

Leo Sauer v súboji s USA
Leo Sauer v súboji s USATASR

V kádri patrí k najmladším, no napriek tomu mu tréner Rusnák plne dôveru od prvého stretnutia. Na konte má dve gólové asistencie. 

"Tým, že som najmladší, sa teším, že som dostal vôbec šancu zahrať si na takomto turnaji. Vo všetkých zápasoch sa mi hralo dobre. Bolo výborné pracovať s atmosférou na štadióne. Je to celkom v pohode," dodal pre futbalsfz.sk s úsmevom na tvári.