Slováci sa svojich súperov na MS zatiaľ nedozvedia. Hostiteľom prekáža účasť jednej z krajín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci sa svojich súperov na MS zatiaľ nedozvedia. Hostiteľom prekáža účasť jednej z krajín
Izraelskí futbalisti si účasť na MS do 20 rokov vybojovali, ale hostiteľská krajina je proti ich účasti.
Izraelskí futbalisti si účasť na MS do 20 rokov vybojovali, ale hostiteľská krajina je proti ich účasti.Profimedia
Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odložila žreb tohtoročných MS hráčov do 20 rokov v Indonézii. Hostiteľská krajina totižto vyjadrila nesúhlas s účasťou izraelskej reprezentácie. Žreb šampionátu (20. mája – 11. júna) bol pôvodne na programe v piatok 31 marca.

Proti účasti Izraelčanov na podujatí demonštrovali minulý týždeň v Jakarte konzervatívne moslimské skupiny. Nesúhlas vyjadril aj Wayan Koster, guvernér ostrova Bali. Indonézia je najväčšia moslimská krajina na svete a s Izraelom nemá diplomatické vzťahy, no tamojšia futbalová asociácia (PSSI) súhlasila s usporiadateľskými podmienkami FIFA v roku 2019.

Izrael si vybojoval svoju premiérovú účasť na podujatí vlani, keď postúpil na ME do 19 rokov do finále. Na štadióne Antona Maltinského v Trnave vtedy podľahol Anglicku 1:3 po predĺžení po remíze 1:1 v riadnom hracom čase. V Indonézii sa predstavia aj Slováci, ktorí vyhrali na domácom turnaji v baráži o postup nad Rakúskom 1:0.

FIFA zatiaľ nekomentovala zrušenie žrebu. Pokiaľ PSSI nevyrieši problém, hrozí jej zastavenie činnosti. To by mohlo znamenať neúčasť krajiny v kvalifikácii na MS 2026 v Severnej Amerike.