Veľká strata pred bitkou s Argentínou. Vinícius je opäť zranený, Brazílii nepomôže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľká strata pred bitkou s Argentínou. Vinícius je opäť zranený, Brazílii nepomôže
Vinícius si pravdepodobne obnovil svoje zranenie.
Vinícius si pravdepodobne obnovil svoje zranenie.Profimedia
Brazílsky útočník Vinícius Júnior (23) povedal, že preňho bude zložité byť fit na utorňajší kvalifikačný zápas majstrovstiev sveta proti Argentíne. Rýchlonohý ofenzívny hráč si totiž v dueli s Kolumbiou spôsobil zranenie ľavého stehna.

Po tom, ako Brazília vo štvrtok v Barranquille podľahla svojmu súperovi 1:2 po zásahoch liverpoolskeho Luisa Díaza, Vinícius smerom k svojej účasti v bitke s Argentínou uviedol: "Podľa toho, čo mi povedali lekári, to bude trochu ťažké." 

Útočník opustil ihrisko v 27. minúte stretnutia s Kolumbiou, jeho tím v tom čase viedol 1:0. "Myslím si, že je to rovnaké zranenie ako minule. Cítil som bolesť v zadnej časti stehna," povedal a následne dodal, že lekárske testy ukážu viac. Tie ale priniesli nepríjemnú správu, rýchlonohý hráč si od futbalu oddýchne až dva mesiace. Informáciu potvrdil Real Madrid.

Brazílska hviezda už v tejto sezóne jednu vynútenú pauzu absolvovala. Stalo sa tak po tom, ako si koncom augusta v ligovom súboji proti Celte Vigo poranila pravé stehno. V septembri tak Vinícius vynechal prvé dve merania síl Brazílie v juhoamerickej kvalifikácii MS.

V utorok čaká na "Seleção" veľké derby s Argentínou, ktorá svoj posledný zápas takisto prehrala, no s 12 bodmi ostala na čele tabuľky. Výhodu domáceho prostredia budú mať sedembodoví "kanárici", ktorým už pre zranenie chýbajú aj brankár Ederson, obranca Danilo, stredopoliar a kapitán Casemiro a hviezdny útočník Neymar.